Guvernul plăteşte 45% din salariu, timp de 3 luni, pentru cei care revin din şomajul tehnic

 Guvernul adoptă în şedinţa de joi în şedinţă mai multe măsuri de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor. Potrivit ordonanţei de urgenţă, statul va plăti 45% din salariul de bază, timp de 3 luni, pentru cei care revin din şomaj tehnic, a transmis Mediafax.

Guvernul urma să ia aseară mai multe măsuri de sprijinire a angajaţilor şi angajatorilor, în criza coronavirusului, care vor intra în vigoare începând cu 1 iunie.

Potrivit Mediafax, dacă angajaţii tăi s-au aflat până acum în şomaj tehnic, trebuie să ştii că, şi de acum înainte, timp de 3 luni, statul te poate ajuta. Mai exact, de la reluarea activităţii angajaţii tăi pot primi, timp de 3 luni, 45% din salariul de bază. Practic tu le vei mai plăti doar 55% din salariu. Există şi condiţii puse de stat. Mai exact, după terminarea celor trei luni în care guvernul te ajută, tu eşti obligat să îţi ţii angajaţii încă 6 luni, nu vei putea să îi dai afară.

Pentru a beneficia de ajutor de la stat, angajatorul depune prin mijloace electronice, la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, precum şi a municipiului Bucureşti, în raza cărora îşi au sediul social, o cerere semnată şi datată de reprezentantul legal, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această sumă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: