Dan Ioan Cuşnir:

După ce a poluat deja râul Suceava cu hipocloritul folosit în exces pentru spălarea inutilă a străzilor din oraş, conducerea Primăriei insistă pe achiziţia de tuneluri de dezinfecţie

…care sunt inutile şi pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor

 Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a avertizat, miercuri, că unele dintre măsurile pe care conducerea Primăriei Suceava le-a luat în ultima perioadă sunt contrare recomandărilor specialiştilor. El a atras atenţia că o administraţie nereformată nu poate să se adapteze din mers, inclusiv schimbărilor de strategie ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Calitatea serviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienţei celor care administrează o comunitate. Calitatea măsurilor luate de o administraţie, în timpul unei crize, nu poate fi superioară calităţii oamenilor care conduc acea administraţie. Din păcate, Suceava este condusă de un cuplu care a devenit toxic şi la propriu nu doar la figurat, un cuplu care implementează măsuri toxice pentru Suceveni.

Deşi OMS – Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Colegiul Medicilor din Suceava dar şi CDC – Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, transmit mesaje prin care avertizează că tunelurile pentru pulverizarea dezinfectanţilor sunt nu doar inutile, ci pot fi şi periculoase, Ion Lungu se crede mai pregătit decât specialiştii şi insistă să achiziţioneze, prin alocare directă, adică cu cine vrea el, 25 de astfel de tuneluri care vor fi amplasate la intrările în şcoli şi grădiniţe, dar şi la intrarea în Bazar. Problema nu o reprezintă tunelurile în sine, ci faptul că substanţele care se pulverizează pe oameni sunt inhalate sau intră în contact cu ochii şi pielea celor care trec prin tunel. În acest moment nu există în Europa substanţe omologate pentru nebulizare cu pericol de inhalare sau pentru pulverizare pe corpul uman. Şi-a pus Ion Lungu, deţinătorul tuturor adevărurilor, întrebarea ce se poate întâmpla când prin tunelurile de la intrările la şcoli şi grădiniţe vor trece tineri şi copii alergici? Ştie Ion Lungu că se moare de la o simplă alergie? Şi-a pus Ion Lungu întrebarea: Oare de ce în data de 2.04.2020 Universitatea a montat la Spitalul Judeţean Suceava un nebulizator pentru maşini şi NU pentru oameni? Este Ion Lungu mai pregătit decât profesorii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava?

De asemenea, cuplul Lungu/Harşovschi s-a dovedit toxic şi la propriu, nu doar la figurat, atunci când a continuat spălarea străzilor cu hipoclorit, chiar şi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că hipocloritul este periculos pentru ochi şi că în contact cu materiile organice de pe drum se pot dezvolta produse extrem de periculoase şi cancerigene. Dovadă sunt şi semnalele de alarmă trase de viceprimarul Andronache, care a semnalat că este o acţiune inutilă şi periculoasă, dar Ion Lungu a făcut ceea ce ştie cel mai bine: l-a umilit pe acesta într-o conferinţă de presă. Pentru cuplul Lungu/Harşovschi contează doar părerea lor şi selfiurile de pe reţelele de socializare, fără să ţină cont de semnalele de alarmă primite de la OMS, de la celălalt viceprimar, de la proprietarii automatelor de cafea stradale care au fost corodate agresiv de hipoclorit, de florile şi spaţiile verzi afectate. Pentru Lungu şi Harşovschi nu au contat nici avertismentele primite de la ACET Suceava, deoarece hipocloritul în exces cu care s-au spălat inutil străzile Sucevei a omorât bacteriile din staţiile de epurare, rezultând deversări cu încărcare prea mare în râul Suceava, adică poluarea râului Suceava! Contează asta pentru Lungu şi Prinţişorul moştenitor Harşovschi? Răspunsul este NU! Contează doar fotografiile de pe reţelele de socializare şi manipularea mediatică pe care o încearcă în disperarea lor electorală.

Aceste semnale de alarmă sunt necesare pentru a se renunţa la păguboasa gândire „au furat dar totuşi s-a făcut ceva”. După 16 ani de „modernizare a Sucevei” trebuia să avem un aparat administrativ flexibil, capabil să se adapteze din mers, inclusiv schimbărilor de strategie ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şi care să aibă capacitatea să asculte de sfaturile specialiştilor de la Universitatea Suceava, de la CDC etc.

Din păcate în Suceava nu avem nimic din toate acestea pentru că Suceava este pusă în genunchi de interesele celor care aşază interesele personale deasupra intereselor şi sănătăţii sucevenilor. Suceava este condusă de doi indivizi care NU locuiesc în Suceava şi care nu sunt afectaţi direct de măsurile pe care ei înşişi le iau.

Spre deosebire de toxicul cuplu Lungu/Harşovschi, cred cu tărie că Suceava va redeveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care s-au născut în Suceava, au amintiri din copilărie din Suceava, au o educaţie solidă şi care locuiesc în Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: