În acest an

Cercetaşii suceveni organizează Festivalul Luminii pe reţelele de socializare

 > Evenimentul se va desfăşura online, timp de 3 ore, în cursul serii de sâmbătă

 Preşedintele Centrului Local „Ţara Fagilor” Suceava al Organizaţiei „Cercetaşii României”, Dorina Fărtăiş, a anunţat, într-un comunicat de presă, că cercetaşii suceveni organizează ediţia din acest an a Festivalului Luminii pe reţelele de socializare, evenimentul urmând să se desfăşoare online, timp de 3 ore, în cursul serii de sâmbătă.

„Aşa cum ne-au obişnuit, cercetaşii, de la cel mai mic la cel mai mare, vor să împartă tuturor «bucuria lucrurilor mărunte», oferind astfel posibilitatea conectării la simplitate şi naturaleţe. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 mai, în intervalul orar 19-22, pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, pe pagina Festivalul Luminii 2020 Suceava. Timp de 3 ore vom face tot posibilul să devenim o comunitate vie, însufleţită de dorinţa de frumos” se menţionează în comunicat.

Organizatorii precizează că evenimentul va debuta cu un atelier de confecţionare a unor cutiuţe realizate din hârtie reciclată, denumite „gulguţe”, care vor fi folosite în momentul aprinderii luminilor.

„Ne vom distra împreună cu mici provocări, jocuri, cântece, mesaje, reţete pentru deserturi; aceste momente vor fi intercalate, aşa că participanţii vor putea împărtăşi fotografii şi impresii pe paginile festivalului. Astfel, fiecare dintre noi va avea şansa de a redeveni copil şi de a descoperi că nu ne trebuie mult pentru a fi fericiţi” au declarat organizatorii.

În comunicat se arată că aprinderea gulguţelor este prevăzută pentru ora 21.30 şi se mizează pe o sincronizare a momentului.

„Oamenii vor avea nevoie de lumânări tip pastilă, iar cei care vor amplasa lumânările în curtea lor vor folosi puţin nisip sau pământ pentru stabilitatea gulguţelor. Totul se va petrece într-o atmosferă de linişte creată de aceste cutiuţe magice, luminate atât de flacăra lumânărilor, cât şi de dorinţele oamenilor, alături de speranţele tuturor într-o lume mai bună, în respect pentru pace şi în recunoştinţă pentru frumuseţea vieţii.

Cercetaşii au un vis mărunt! După această perioadă atât de dificilă, îşi doresc mult ca în seara de 30 mai să fie aprinsă o gulguţă în fiecare casă din Suceava. Să se simtă în fiecare cartier căldura din inimile noastre prin geamurile iluminate, fiecare la el acasă, dar toţi împreună, ca o adevărată comunitate. Sperăm ca acest festival să fie pentru fiecare participant un puzzle de momente unice, cu o mare încărcătură emoţională, dar şi o Seară a Viselor Împlinite!” se mai precizează în comunicatul cercetaşilor suceveni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: