Senatorul Ioan Stan (PSD):

Toţi parlamentarii din ţară au fost obligaţi să se testeze pentru infecţia cu noul coronavirus din cauza senatorului liberal Virgil Chiţac

Văd că se încearcă manipularea opiniei publice cum că parlamentari PSD s-ar fi testat în detrimentul cadrelor medicale

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a respins, miercuri, informaţii potrivit cărora parlamentari PSD de Suceava ar fi beneficiat de teste privind infecţia cu noul coronavirus în detrimentul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Suceava, el subliniind că toţi parlamentarii din ţară au fost obligaţi să fie testaţi din cauza senatorului PNL Virgil Chiţac, care a fost depistat cu Covid-19 şi a avut întâlniri cu numeroase persoane atât din Parlament cât şi din Guvern.

Vă prezentăm integral poziţia transmisă de senatorul Ioan Stan. (N.B.)

În spaţiul public sucevean a apărut o ştire, de fapt o încercare de manipulare a opiniei publice, în care se afirmă că unii parlamentari PSD de Suceava s-ar fi testat pentru Covid-19 în detrimentul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Suceava. Pentru că sucevenii merită să ştie adevărul, prezentăm faptele aşa cum s-au desfăşurat în realitate, nu după cum le interpretează unii care probabil doresc să spele imaginea unui anumit lider politic aflat în fruntea judeţului, care nu doar că a chemat medicul la miezul nopţii acasă pentru a-şi face respectivul test, ba chiar a devenit „doctor” peste noapte pentru a beneficia de serviciile respective.

După cum poate fi verificat, în data de 13 martie s-a confirmat faptul că senatorul liberal Virgil Chiţac are coronavirus; starea dumnealui începea să se înrăutăţească şi alte persoane cu care acesta a intrat în contact aveau potenţial de infectare. Pentru că fac parte din aceeaşi comisie cu dumnealui şi am interacţionat personal cu domnia sa în Senat în săptămâna respectivă, mi s-a cerut de la Bucureşti să-mi fac testul pentru Covid-19, testare cerută de altfel tuturor membrilor Senatului. Întrucât în perioada respectivă am interacţionat permanent cu ceilalţi colegi senatori şi deputaţi PSD din Suceava, i-am anunţat că este posibil ca la rândul lor să fie infectaţi; prin urmare am mers împreună la secţia de boli infecţioase pe data de 13 martie şi am prezentat cadrelor medicale de acolo prezumţia de infectare, dar şi faptul că nu avem simptome şi am întrebat dacă este necesar să facem acest test. Ni s-a spus că este obligatoriu, deoarece am fost prezenţi în aceeaşi încăpere cu o persoană confirmată pozitiv. Ni s-au prelevat probele şi s-a dispus obligatoriu intrarea noastră în izolare timp de 14 zile, urmând să mai facem un test după expirarea perioadei de carantinare la domiciliu. Menţionez faptul că, atunci când ne-am prezentat pentru recoltarea probelor, nu era nimeni la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, aspect care poate fi verificat de cei în drept. De altfel, pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică se poate verifica faptul că, pe 14 martie, deci cu o zi mai târziu, în judeţul Suceava era confirmat un singur caz de Covid-19. Aşadar, la momentul respectiv, la nivel naţional, nu se punea problema numărului insuficient de teste şi deci nu se punea problema să nu se poată face testarea pentru „zecile de medici şi asistente” ale Spitalului Judeţean, după cum se afirmă într-un mod defăimător în articolul apărut; respectiva situaţie a apărut cu o săptămână mai târziu. Menţionăm şi faptul că, din aceleaşi considerente menţionate mai sus, sâmbătă, 14 martie, au fost testaţi toţi membrii Parlamentului, indiferent de culoarea politică (PSD, PNL, PMP, USR, ProRomânia, ALDE, UDMR), precum şi membrii Guvernului – fapt de asemenea verificabil pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică. Gestul nostru a fost determinat de cerinţele specialiştilor din Grupul suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor contagioase.

Reafirmăm ideea că această ştire prezentată tendenţios este încercarea de stopare a căderii libere în care se află un lider politic judeţean care este responsabil de situaţia dezastruoasă, sanitară şi economică, care s-a instalat apoi în Suceava. Considerăm şi că un jurnalist onest ar trebui să se informeze corespunzător înainte de a da o ştire publicului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: