Prefectura Suceava a anunţat că se aşteaptă avizarea planului de revenire a Spitalului Judeţean la o activitate medicală normal

> În SJU Suceava mai erau 260 de pacienţi cu Covid-19

Prefectura Suceava a anunţat, miercuri, că un medic epidemiolog din cadrul DSP Neamţ analiza, în cursul zilei, soluţia propusă pentru revenirea Spitalului Judeţean Suceava la o activitate medicală normală, arătând că numărul pacienţilor cu Covid-19 scăzuse sub 300.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, care citează situaţia întocmită de DSP Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrau 2.337 de persoane declarate vindecate. În anterioarele 24 de ore au fost externate 71 de persoane care au avut Covid-19.

Totodată, se arăta că în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internaţi 484 pacienţi, dintre care 260 de pacienţi Covid-19, 26 pacienţi fiind internaţi la Secţia ATI.

Prefectura a subliniat că, în urma analizelor realizate în cadrul şedinţelor extraordinare ale CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, analizându-se situaţia generată de pandemia Covid-19 la nivelul judeţului, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgenţă de către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform destinaţiei anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei şedinţe tehnice, la care a participat conf. univ. dr. Lucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea Covid-19, prefectul judeţului, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, s-a analizat planul de revenire graduală a activităţii medicale anterioare pandemiei, propus de conducerea Spitalului Judeţean.

Prefectura a precizat că analiza de specialitate a concluzionat posibilitatea revenirii aripii noi a spitalului judeţean la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiţia asigurării separării circuitelor funcţionale Covid-19 şi non-Covid şi delimitarea zonei tampon.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, medicul epidemiolog Dana Marcoci, din cadrul DSP Neamţ, urma să analizeze circuitele funcţionale şi spaţiile propuse în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic conform soluţiei propuse, iar SJU Suceava urma să încheie un contract de prestări servicii cu aceasta. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI