A treia licitaţie pentru desemnarea firmei care va îngropa cablurile din Suceava

>Noua infrastructură subterană de comunicaţii electronice va avea o lungime de 100 km, preţul de pornire la licitaţie fiind de circa două milioane de euro >„Pe lângă faptul că arată atât de urât, unele stau neutilizate şi nici nu ştim ale cui sunt” a declarat primarul Ion Lungu, exprimându-şi speranţa ca a treia oară să fie cu noroc

Pe 30 iunie 2020, Primăria Municipiului Suceava va ţine o nouă licitaţie pentru atribuirea serviciului de „Canalizaţie”, anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, după două încercări anterioare eşuate. La cea precedentă, caietul de sarcini a fost achiziţionat de două societăţi comerciale, respectiv RDS şi Netcom, însă, până la termenul-limită, acestea nu veniseră şi cu ofertele financiare de rigoare.

„O problemă care este restantă în Suceava sunt aceste cabluri care atârnă pe stâlpi, mai ales la bulevardele principale. Până acum au fost două licitaţii la care nu s-a prezentat nimeni. Încercăm din nou şi sperăm ca a treia oară să fie cu noroc, să avem şanse să se adjudece această licitaţie. Primăria Municipiului Suceava concesionează suprafaţa de peste 54.000 mp, firma care vine trebuind să facă aceste canale, să îngroape cablurile şi să gestioneze această problemă. Este o delegare de gestiune, Primăria trebuind să încaseze o redevenţă, deoarece nu are atâţia oameni şi posibilităţi să urmărească pe cei care au cabluri prin oraş. De aceea, vom concesiona serviciul unei firme de specialitate care să facă investiţii, să plătească redevenţa şi gestioneze aceste cabluri care, pe lângă faptul că arată atât de urât, unele stau neutilizate şi nici nu ştim ale cui sunt. Trebuie făcută ordine, iar aceasta nu este posibilă decât prin canalizaţie” a declarat Ion Lungu.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local din septembrie 2019, Primăria Municipiului Suceava va da în concesiune terenul necesar realizării unei „canalizaţii” subterane pentru amplasarea de reţele de comunicaţii electronice şi electrice. Potrivit hotărârii, concesionarea a circa 54.000 mp, terenuri proprietate publică, se va face pe o perioadă de 49 de ani, preţul de pornire la licitaţie fiind de aproximativ 9,96 de milioane de lei, echivalentul a circa două milioane de euro. După perfectarea contractului, operatorii de servicii de CATV, telefonie, fixă, internet şi transmisii de date vor închiria „tubete” de la firma care va câştiga licitaţia. Noua infrastructură subterană de comunicaţii electronice va avea o lungime de 100 km, constând în reţele magistrale şi reţele de distribuţie, iar investiţia ar putea fi materializată în maxim 2 ani. Primăria Suceava va încasa lunar o redevenţă care se va constitui în venit al bugetului local, nivelul minim al acesteia fiind de aproximativ 42.830 de euro pe an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI