Primarul Ion Lungu a participat ieri la întâlnirea privind infrastructura rutieră din zona Moldovei

 > El a susţinut drumul de mare viteză Ploieşti – Suceava – Siret, cu posibilitatea transformării în autostradă, autostrada A8, şi drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marţi, la Ministerul Transporturilor, la o întâlnire cu miniştrii Transporturilor, Lucian Bode, al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, întâlnire cu tema „Lansarea şi accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei”.

Lungu a spus că Asociaţia „Moldova se dezvoltă”, pe care a iniţiat-o, este acceptată ca partener oficial în privinţa stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în zona Moldovei pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Primarul Sucevei a menţionat că în cadrul acestei întâlniri a susţinut proiectele majore pentru Suceava, respectiv realizarea unui drum de mare viteză Ploieşti – Buzău – Focşani – Paşcani – Suceava – Siret, cu posibilitatea transformării în autostradă.

Totodată, el a susţinut realizarea autostrăzii A8 Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş şi a drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Toate proiectele pot fi realizate pe fonduri europene nerambursabile, a explicat primarul.

„Am cerut celor trei miniştri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru zona Moldovei” a precizat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI