Mincinosul profesionist

Copiii de la ţară erau (şi sunt) obişnuiţi de mici cu munca, mai puţin cu învăţătura, şi totuşi, la o privire atentă în biografiile marilor noştri scriitori, savanţi şi personalităţi însemnate, fiii de ţărani ocupă de departe primul loc. Cu voinţă şi tenacitate, cu mare dragoste de carte, unii învăţau în timp ce păzeau oile, vacile, iar când puteau totuşi frecventa şcoala era o mare bucurie. Dar nu e vorba numai de savanţi, fiindcă totuşi nu numai ei au pus umărul la ridicarea României, ci şi ingineri, tehnicieni, şi profesori, şi lucrători cu drag şi chef de muncă. Aveau cu toţii profesii respectabile, iar nobleţea muncii cinstite îi însufleţea.

Pandemia asta nenorocită ne-a arătat însă în toată neruşinarea ei situaţia în care se poate ajunge atunci când trişezi şi şcoală, şi cei 7 (acum numai 5) ani de acasă, şi onoarea în faţa colegilor, a vecinilor, a concetăţenilor: să câştigi bani, nu puţini, din a minţi cu bună-ştiinţă, din a minţi la comandă, din a minţi ca mod de viaţă. Evident că pentru această „profesie“ e nevoie de ceva învăţătură, de inteligenţă, atâta doar că aceste calităţi nu sunt puse în serviciul societăţii, al comunităţii din care faci parte, ci în slujba unui patron care te plăteşte. E un fel de sclavie pe cât de ticăloasă, pe atât de lipsită de măreţia servului care tânjeşte după libertate.

Pentru că minciunile şi mincinoşii care ne întunecă existenţa în aceste zile ne supun la grele încercări şi cel mai adesea în spatele acestor încercări se ascunde chiar moartea. O mulţime de mincinoşi repetă mereu că virusul acesta nu e mortal, ci o gripă banală, fiind o invenţie a unor puteri străine care vor să stăpânească lumea, a guvernului „mondial“ şi a ocultei internaţionale ca să ne lipsească de libertate şi să instaureze dictatura, ca să ne vaccineze cu cipuri pentru a ne urmări pretutindeni.

Nu sunt singurele minciuni care au scos oameni în stradă la proteste, iar, dacă printre ei se va fi aflat vreun contaminat cu Covid-19, vor ajunge pe paturi de spital la medicii pe care tocmai îi nesocotesc. Adică sute de mii de cadre medicale, zeci de mii de experţi stabilesc cauza morţii a peste 300.000 de semeni de-ai noştri şi vine tovarăşul proaspăt alfabetizat de Sputnik să-i contrazică şi, culmea!, să se mai găsească şi adepţi, unii chiar cu şcoală.

Nu e bine să tacă nimeni atunci când minciunile ucid oameni. Fiindcă modul acesta de a ucide, din păcate, nu-i duce pe criminali în faţa justiţiei: câţi morţi se vor datora celor ce neagă efectele coronavirusului? Dar celor ce neagă efectele vaccinării? Aici nu mai e vorba de guvernul mondial care vrea să pună în aplicare teoriile malthusiene despre suprapopularea planetei şi metodele de curăţare a surplusului uman?

Priviţi-i acum în toată goliciunea lor pe mincinoşii profesionişti. Îi veţi vedea seară de seară la câteva televiziuni înregimentate politic cum se strofocă susţinând inepţii criminale precum cele de mai sus şi nu-i întreabă nimeni de Codul penal! Iar în România cetăţeanul contribuabil plăteşte mii de angajaţi să-i apere dreptul sfânt şi constituţional la viaţă, dar, în afară de ucigaşul pentru un portofel, nu sunt în stare să-i încătuşeze şi pe ucigaşii a mii şi mii de cetăţeni, cu singura vină şi singurul păcat de a nu-i duce mintea prea departe. Unii cu, dar cei mai mulţi fără şcoală. Nici măcar aceea a vieţii.

Încât te întrebi: cine a ajuns să facă şi să aplice legile în ţara asta năpăstuită de mincinoşi profesionişti care lasă în urma lor cohorte de cadavre? Fiindcă alături de profesioniştii minciunii se află întotdeauna şi decidenţii ticăloşiţi în neştiinţă şi nepricepere, dar forţoşi nevoie-mare, decidenţii care ne hotărăsc soarta fără să-şi asculte experţii, specialiştii, înţelepţii angajaţi drept consilieri. Câte persoane mor cu viaţă din pricina unui sistem medical lăsat în paragină atâţia ani? Fiindcă abia acum vedem proporţiile dezastrului.

Şi mă gândesc că mincinoşii de profesie au şi ei copii acasă, au bunici dragi şi bătrâni care trebuie ocrotiţi. I-au uitat sau banul le-a întunecat minţile?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: