Volei masculin

La fileu, lucrurile sunt în ceaţă

Unul dintre jocurile sportive în care nu există duel direct este voleiul, însă, cu toate acestea, odată cu începutul pandemiei cauzate de coronavirus, lucrurile s-au complicat şi în acest sport. Dacă la nivel de prim eşalon valoric lucrurile au fost clare pentru promovare la seniori şi pentru turneele de juniori, pentru cei mai mici situaţia este… „oablă”.

„Nu se ştie acum pe ce ne putem baza. Este clar faptul că nu se va mai putea vorbi de turnee organizate şi de promovarea celor mai tineri. Nu este nimic oficial, deşi lucrurile de divizie A1 au fost cele mai rapid de expediat în sportul românesc. «Chestiile» s-au decantat şi s-a ajuns la concluzia, ca peste tot, că viitorul este cel mai important la nivel profesionist. În principiu, turneele finale pentru promovare pentru eşalonul superior sunt pe nicăieri, iar în ceea ce priveşte cele de juniori sunt în ceaţă.

Pentru noi, cei care ne-am luptat la nivel de juniori să ajungem în top, este frustrant. Micii noştri sportivi se vor mai gândi, pentru că oricum sunt ca vârstă mai mici decât adversarii lor, să se lupte pentru o medalie la turneul final. Este greu să amânăm, dar poate că e mai bine aşa!”, a declarat profesorul fălticenean, Ionel Ciocan.

Dacă la nivel de juniori nu există pentru moment o decizie clară din punct de vedere sportiv, pentru cei din eşalonul secund lucrurile sunt şi mai neclare.

„Pentru moment nu ştim nimic din ce va urma şi este absolut problematic ce se întâmplă la nivelul eşalonului secund. După aşa o perioadă lungă de incertitudine este greu să ceri ceva performanţă. Este nevoie de o închidere, un final, ca în filme, pentru că noi am muncit, pentru acest lucru, cel puţin”, a spus antrenorul echipei CSM Suceava, Tudor Orăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: