Acces la consultarea contra cost a cărţilor funciare vechi

 >Timpul alocat fiecărei persoane este de maxim 30 de minute, tariful fiind de 10 lei pentru primele 15 minute

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava permite, din nou, accesul în arhiva sa a persoanelor interesate. Anunţul a fost făcut de directorul executiv Vasile Mocanu, potrivit căruia consultarea cărţilor funciare vechi se poate face de către deţinătorii „de user şi parolă pentru aplicaţia integrată de cadastru şi carte funciară”.

„Decizia vine ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă” arată şeful OJCPI, care menţionează că persoanele interesate vor avea acces în sediul din Suceava, cât şi în cele ale birourilor teritoriale din Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, cu respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Programul pentru studierea cărţilor funciare este de luni până vineri, între orele 9 şi 14, timpul alocat fiecărei persoane fiind de maximum 30 de minute.

Vasile Mocanu informează că persoanele interesate care deţin user şi parolă pentru aplicaţia integrată de cadastru şi carte funciară beneficiază de acest serviciu începând de luni, 25 mai, pe bază de programare făcută online sau prin telefon. Cererea va fi înregistrată în registrul de corespondenţă, urmând ca solicitantului să îi fie comunicate ulterior data şi ora programării.

Potrivit Ordinului nr. 16 din 2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI şi instituţiile subordonate, preţul pentru consultarea unei cărţi funciare este de 10 lei pentru 15 minute. Plata tarifului aferent Serviciului „Consultare documente din arhivă” va fi efectuată anterior înregistrării cererii, prin ordin de plată sau mandat poştal, în contul RO30TREZ591501503X008837, deschis la Trezoreria Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI