Războiul minciunilor continuă…

Cu toate că specialiştii intervin şi corectează informaţii eronate şi fake news-uri, totuşi o mulţime neaşteptat de mare de oameni se lasă pătrunsă în continuare de minciuni, cu cât mai prosteşti şi mai nocive, cu atât mai cu priză la public. Nu-mi dau seama cum e posibil ca oameni întregi la minte să nu poată raţiona normal la astfel de mistificări ale adevărului, cu atât mai mult cu cât ştiu să citească şi să scrie. Din fericire, astfel de indivizi nu depăşesc, se spune, 35% din totalul populaţiei. Cifra însă e înspăimântător de mare: practic, aceasta e proporţia între cei ce pot fi uşor manipulaţi şi cei ce şi-au câştigat imunitatea la minciună. Fireşte că depinde de inteligenţa mincinosului şi a păcălitului. De remarcat că cifra de mai sus coincide cu bazinul electoral al masei de manevră folosite de politicieni în campanii electorale.

Nu ştiu prin ce minune o concetăţeană, destul de elegantă, plus un politician sforar, doctor(!) de meserie, protestează mânioşi în direct la televizor că nu sunt sub niciun chip de acord să li se ia temperatura fiindcă odată cu aceasta cică li se fură libertatea, identitatea şi datele personale. Stai şi te cruceşti, nu alta, deşi se poate afla din cărţi că până în prezent nu s-a putut inventa un asemenea aparat de citit identitatea pe frunte, iar corpul uman nu are capacitatea de a stoca şi livra asemenea informaţii. În schimb, am observat că astfel de minciuni bântuie şi la cetăţenii altor state, nu neapărat subdezvoltate. Bine că măcar nu suntem singurii.

A se observa că ideea aceasta mincinoasă de furt al datelor personale cu termometrul nu s-a născut, evident, în capetele unor fizicieni, informaticieni, medici cu înalte specializări, ci în mintea cuiva care are un anume interes: acela de a ucide, iar colportorii o fac fie intenţionat, fie inconştient. Căci, intrând într-o comunitate contaminat cu virusul mortal, cu siguranţă se vor infecta şi alţii, iar unii vor muri. Ei, bine, dacă un ucigaş cuţitar este arestat imediat, mincinosul ucigaş îşi duce planul până la capăt fără a fi deranjat de nimeni. Nu înţeleg nici mărinimia autorităţilor de a-i tolera totuşi pe cei ce refuză aflarea temperaturii: nu vor să se ştie ce temperatură au, foarte bine, dar nu au dreptul să intre şi să-i infecteze pe cei sănătoşi. Aici nu e nimic de negociat. E ca şi cum ai da cu cuţitul sau ai trage cu arma.

De când cu ideea relaxării totale spre care manipulează patronii HoReCa, o mulţime foarte gălăgioasă de personaje cu priză mediatică şi politicienii unor partide interesate fac apologia libertăţii şi principalul lucru care îi încurcă este masca. Banala mască ocrotitoare de temutul virus care şi-a dovedit cu prisosinţă capacitatea de a ne feri de infecţie. Ea este considerată nici mai mult, nici mai puţin decât botniţă, un căluş pus democraţiei, o şmecherie cu care statul ne ţine izolaţi unii de alţii ca să ne poată supraveghea şi noi să nu putem protesta. E clar că nu poţi consuma nimic la restaurant cu masca pe figură, iată de ce purtarea măştii îi încurcă pe patroni. Ce mai contează o mie, două mii de morţi în plus. Banul să iasă.

O altă minciună groasă vine de la mitropolia ortodoxă din Chişinău şi nu numai: „Sistemul antihristic mondial bagă cu vaccinul anticovid microcipuri în oameni pentru a-i controla prin 5G” care prăjeşte creierul şi organele interne, iar în spatele sistemului „antihristic“ e Bill Gates – satana. El aduce apocalipsa. El a alcătuit un plan ocult-diabolic mondial ca să ne controleze prin cipuri unde mergem şi ce facem.

Ei, bine, dacă s-ar renunţa total la vaccin, sunt toate şansele ca omenirea să dispară, cred, în cel mult două secole, cu atât mai repede cu cât virusurile devin tot mai agresive. Până unde pot merge minciuna, ticăloşia şi prostia? Mai sunt dispuse statele democratice să tolereze minciunile ucigaşe? Până când?

Încet-încet, atmosfera a devenit apăsătoare, iar stresul e sporit şi prin „contribuţii“ locale: cei ce pleacă la lucru peste graniţă sunt sclavi, slugi, robii nemţilor, ai Angelei Merkel, iar noi vom muri de foame fiindcă trecem prin „cea mai teribilă secetă din ultimul secol“… Nu contează că afară plouă aproape în fiecare zi. Campioane ale minciunilor – câteva televiziuni care în afară de bani nu sunt interesate de nimic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: