Proiectele Sucevei nu au bătut pasul pe loc

 >„Cu toate greutăţile întâmpinate în perioada gestionării coronavirusului, proiectele Primăriei Municipiului Suceava au mers înainte” a declarat Ion Lungu

Municipiul Suceava continuă implementarea celor zece proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, a anunţat primarul Ion Lungu. El a făcut referire la autobaza diviziei electrice a firmei de transport de călători TPL, în curs de amenajare la capătul străzii Grigore Andrei din Burdujeni, cât şi la achiziţionarea autobuzelor electrice, procedură aflată în curs de finalizare. Lungu arată că se lucrează şi la construirea noii grădiniţe din Burdujeni, care deja este acoperită şi ar urma să fie dată în folosinţă o dată cu deschiderea noului an şcolar. Grădiniţa din centrul municipiului este, de asemenea, într-un stadiu avansat de execuţie, fiind turnată placa, în timp ce lucrările de reabilitare a fostului Cinema „Arta” din Iţcani şi de amenajare a unui sediu al Primăriei, „lucrările merg destul de bine”. La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” continuă intervenţiile la unele corpuri de clădiri, în cadrul proiectului de organizare a învăţământului dual. Primarul spune că este mulţumit inclusiv de ritmul lucrărilor de amenajare a zonei de agrement de pe malul râului Suceava, aprobată fiind şi documentaţia de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea malurilor, aceste intervenţii urmând a se realiza în paralel. Cu finanţare din fonduri de mediu se află, în faza de întocmire a proiectului tehnic, achiziţionarea şi montarea a şapte staţii de încărcare a acumulatorilor pentru autovehicule electrice. De asemenea, proiectul „APLICAT”, de digitalizare a activităţii serviciilor Primăriei, „este la părţile de eliberare a documentelor şi de arhivare”. Întrerupt pentru o perioadă a fost proiectul de reabilitarea termică a sediului executivului din Areni, dar intervenţiile au fost reluate recent. Nu în cele din urmă, la varianta de ocolire a zonei comerciale din Lunca Sucevei, pe relaţia strada Mirăuţi – noul pod peste Suceava – Termica –Plopeni, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la cel dintâi tronson.

„Cu toate greutăţile întâmpinate în perioada gestionării coronavirusului, proiectele Primăriei Suceava au mers înainte. Avem zece proiecte europene care sunt în curs de derulare” a declarat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: