Lily Lian, ultima cântăreaţă de stradă din Paris, a murit la vârsta de 103 ani

Lily Lian, considerată ultima cântăreaţă de stradă din Paris şi prietenă a cântăreţului şi actorului Maurice Chevalier, a murit duminică într-un spital din regiunea pariziană, la vârsta de 103 de ani, a anunţat AFP. “Lily Paname” a fost unul dintre succesele discografice ale anilor 1950 şi 1960. Lily Lian a fost imortalizată într-o piaţă, cu o portavoce în mână, în două fotografii celebre ale fotografului Robert Doisneau pentru seria sa ilustrând micile meserii pariziene. Născută pe 1 mai 1917, Lily Lian şi-a început cariera cântând repertoriul popular al copilăriei sale, înainte de a deveni o cântăreaţă de stradă cunoscută în anii ’30: o carieră fluctuantă, care o va aduce faţă în faţă cu nume precum Edith Piaf, Tino Rossi, Maurice Chevalier sau Yves Montand. Obligată să se retragă după război, din cauza declinului inexorabil al profesiei sale, ea nu a reuşit să se impună drept o cântăreaţă tradiţională.

Muză a compozitorului şi actorului Vincent Scotto, Lily Lian şi-a publicat memoriile în 1981, sub titlul “Lady Paname, Mémoires de la derniere chanteuse des rues”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI