Finanţarea unor lucrări de primă urgenţă pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii, blocată de la sfârşitul anului 2019

> Senatorul PSD Ioan Stan cere ministrului Dezvoltării să spună când vor fi realizate

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a atras atenţia ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, că 42 de proiecte de refacere a infrastructurii afectate de inundaţii din judeţul Suceava nu sunt finanţate de Guvern şi cere ministrului să estimeze când vor fi finalizate, mai ales că sunt lucrări urgente.

Senatorul PSD arată că inundaţiile din vara anului 2018 au produs în judeţul nostru pagube importante. Una din soluţiile pentru readucerea infrastructurii la situaţia anterioară dezastrului a fost ca, prin submăsura „Lucrări în prima urgenţă”, Compania Naţională de Investiţii să preia şi să gestioneze refacerea a parte din ele.

„Unităţile administrativ-teritoriale au depus la CNI în timp util toată documentaţia necesară, acestea fiind înscrise pe lista sinteză aprobată de dumneavoastră la finalul anului 2019, iar la începutul acestui an, au obţinut şi avizul favorabil al consiliului tehnico-economic de avizare al CNI. Din acel moment însă titularii celor 42 de proiecte din judeţul Suceava aflate în situaţia de mai sus, nu au mai primit niciun semn că vor trece către etapa următoare din program” arată Ioan Stan.

El menţionează că lucrările de infrastructură menţionate, drumuri, poduri, podeţe, asigură accesul unor comunităţi importante ca număr de persoane, iar în cazul unor ploi torenţiale specifice perioadei de vară, situaţia actuală poate suferi degradări importante ce vor necesita sume mult mai importante pentru refacere.

În condiţiile în care acum este o perioadă propice desfăşurării activităţilor din construcţii, senatorul Ioan Stan cere ministrului să spună în ce măsură CNI şi Ministerul Dezvoltării au capacitatea de a gestiona şi implementa aceste proiecte şi care crede că va fi termenul de finalizare a acestora, având în vedere că sunt proiecte incluse în categoria „Lucrări în prima urgenţă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: