La Bucureşti

Dezbatere privind infrastructura rutieră de mare viteză din Moldova

> Gheorghe Flutur: Susţin abordarea cu prioritate a realizării Autostrăzii A7, dar în egală măsură susţinem şi A8 şi Autostrada Nordului

O dezbatere privind realizarea infrastructurii rutiere de mare viteză, a autostrăzilor în zona Moldovei va fi organizată astăzi, la Bucureşti, în continuarea demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri CJ Suceava.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Suceava va fi reprezentat la o dezbatere pe această temă la care vor fi prezenţi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Nicolae Bode, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş.

Preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că solicită în cadrul discuţiilor abordarea cu prioritate a realizării Autostrăzii A7, care traversează întreaga Moldovă de la nord la sud, de la Siret – Suceava, şi face legătura cu Bucureştiul.

„Vom susţine ca această rută rapidă să fie profilată ca autostradă, având în vedere intensitatea traficului. Dezvoltarea regiunii de nord-est este strâns legată de construirea acestei autostrăzi. De asemenea, susţinem realizarea acestei autostrăzi pe fonduri europene” a spus Flutur.

Preşedintele administraţiei judeţene a mai spus că CJ Suceava va susţine, în egală măsură, realizarea Autostrăzii A8, Iaşi – Târgu Mureş, precum şi a Autostrăzii Nordului, pe traseul Suceava – Vatra Dornei – Bistriţa – Satu Mare.

„Îmi exprim speranţa că se vor discuta lucruri concrete, cu prefigurarea unor soluţii în sensul celor dorite de noi pentru investiţiile în infrastructura rutieră de mare viteză, pentru realizarea acestor autostrăzi extrem de importante pentru zona Sucevei” a declarat ieri Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: