Clarificări de la MAI

Zonele metropolitane unde se poate circula fără declaraţii pe propria răspundere sunt municipiile şi o zonă de 30 km în jurul acestora, dar nu mai mult de limita judeţului

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul naţional al României a normelor cu privire la zonele în care cetăţenii pot circula în afara localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, prin Comandantul Acţiunii, centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei următoarele precizări:

„Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile”.

În aceste condiţii, în judeţul Suceava sunt cinci zone metropolitane, în jurul celor cinci municipii, Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: