Pe agenda deliberativului sucevean

Suplimentare cu 6 milioane de lei a fondurilor pentru continuarea lucrărilor la drumurile judeţene Câmpulung Moldovenesc – Rarău şi Pleşa – Soloneţu Nou

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că, printr-un proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Suceava din 27 mai, se propune aprobarea pentru o suplimentare – conform notei de fundamentare înaintate de Direcţia Judeţeană de Drumuiri şi Poduri – a fondurilor pentru continuarea lucrărilor la două obiective de investiţii.

El a informat că se propune suplimentarea cu 4 milioane de lei a sumei alocate pentru modernizarea DJ 175A Câmpulung Moldovenesc – Rarău şi cu două milioane de lei pentru modernizarea DJ 209L Pleşa – Soloneţu Nou.

Preşedintele Flutur a reamintit că CJ Suceava modernizează drumul DJ 175A Câmpulung Moldovenesc – Rarău, respectiv tronsonul de drum care începe de la baza pârtiei de schi şi ajunge pe platoul Rarău – Pietrele Doamnei.

„Aici s-au executat o serie de lucrări de artă, ziduri de sprijin şi apărări de maluri cu gabioane. Se deschide o a treia cale pentru accesul pe platoul Rarău, după modernizarea accesului prin Pojorâta şi a celui prin Chiril” a spus Flutur.

El a adăugat că acest drum de munte este dificil, cu o pantă de 8 – 9%.

„Drumul spre Rarău prin Izvorul Alb va fi destinat exclusiv turiştilor, având în vedere că va fi impusă o restricţie de tonaj de până la 3,5 tone pentru maşinile care vor circula pe acest traseu. Acest drum va pune în valoare şi mai mult pârtia de schi din Rarău, iar mulţi dintre cei care vor veni la pârtie vor urca şi pe masivul Rarău” a menţionat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că se modernizează şi DJ 209L Pleşa – Soloneţu Nou, care este foarte important şi din punct de vedere turistic, pentru că va face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina şi Basilica Minor de la Cacica.

„Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări şi executate marcaje. Odată cu finalizarea tronsonului Pleşa – Soloneţu Nou, drumul reabilitat Gura Humorului – Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou va scurta distanţa dintre Gura Humorului şi Rădăuţi” a mai spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să sublinieze că o destinaţie importantă a fondurilor în bugetul pe acest an o reprezintă lucrările la drumurile judeţene, derulate atât direct prin bugetul propriu al judeţului, cât şi prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava.

Sunt avute în vedere reparaţiile curente, proiectul cu finanţare europeană de modernizare a DJ 208A Suceava – Ipoteşti –Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca – limita cu judeţul Iaşi şi DJ 209C – 209D, care porneşte de la Suceava, pe ruta Frumoasa – Liteni Moara – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Dărmăneşti, dar şi modernizarea drumurilor Panaci – Glodu, Boroaia, Slatina, Hârtop, Rădăuţi – Bilca, Teşna – Coşna, Siret – Muşeniţa, Stulpicani – Gemenea – Slătioara, Pleşa – Soloneţu Nou, Câmpulung Moldovenesc – Rarău.

„Astfel, în acest an ne propunem modernizare a peste 150 km de drumuri judeţene” a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: