Preşedintele CJ a inspectat lucrările de asfaltare a DJ Mălini – Slatina şi a cerut constructorului mobilizare maximă

> Gheorghe Flutur a anunţat că sunt depuse proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor judeţene Gura Humorului – Mălini şi Mălini – Fălticeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările care se execută la drumul judeţean DJ 209A Mălini – Slatina, unde au început lucrările de asfaltare.

Investiţia, în valoare de 5 milioane de euro, este finanţată prin Programul guvernamental de modernizare a drumurilor, PNDL, cu termen de execuţie martie 2021.

Lucrările se execută pe o lungime de 12,3 km, lăţimea drumului va fi mărită de la 6 m la 8 m, se vor aplica trei straturi de asfalt. Se construiesc patru poduri, 29 podeţe noi şi se reabilitează patru poduri vechi. Pe o lungime de 2,5 km este nevoie de zid de sprijin şi parapete.

Totodată, se amenajează racordări cu 50 de drumuri laterale. S-au executat în mare parte lucrările de consolidare şi se intră în linie dreaptă cu asfaltările.

„Am cerut constructorului mobilizare maximă, pentru ca lucrările să avanseze cât mai mult acum, în perioada aceasta, când vremea este favorabilă” a spus Flutur.

El a menţionat că actuala investiţie face legătura mult mai uşor şi va putea pune mai bine în valoare Mănăstirea Slatina.

Totodată, preşedintele Gheorghe Flutur a anunţat că săptămâna trecută a depus la ADR Nord-Est proiecte pentru modernizarea drumului Gura Humorului – Capu Câmpului – Valea Moldovei – Mălini cu legătura spre Iesle – Borca şi a drumului Mălini – Cornu Luncii – Horodniceni – Fălticeni, cu propunere de modernizare cu fonduri europene.

La această dată se lucrează pe mai multe şantiere la drumurile din judeţul Suceava, la Boroaia, Hârtop, Vultureşti, Muşeniţa, Pleşa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teşna etc.

 De asemenea, pe drumurile judeţene se execută lucrări de plombare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: