CAS Suceava:

Personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar implicat în lupta cu Covid-19 va primi un stimulent de risc de 2.500 lei/lună, din fonduri europene

CAS Suceava a anunţat că, pe perioada stării de urgenţă, se va acorda un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, inclusiv personalului de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare şi personalului paramedical implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, precum şi personalului care în urma desfăşurării activităţii a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind vorba despre angajaţi în unităţi sanitare aflate în relaţii contractuale cu CAS Suceava.

Această măsură este prevăzută de OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, că urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgenţă, şi a Ordinului CNAS nr. 540/2020 pentru aprobarea metodologiei, pentru perioada stării de urgenţă, a explicat directorul general al CAS Suceava, ec. Victor Bleorţu.

Lista personalului care beneficiază de stimulent de risc s-a stabilit prin decizie a conducătorului unităţii sanitare angajatoare, care este responsabil pentru desemnarea personalului implicat în aceste activităţi.

Casă Naţională de Asigurări de Sănătate asigură fondurile necesare plăţii stimulentului de risc pentru personalul angajat în unităţi sanitare aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, respectiv: în spitale, centre de dializă, în unităţi sanitare de urgenţă prespitaliceşti şi transport sanitar şi în laboratoare.

La nivelul judeţului nostru, CAS Suceava a decontat 3.047.500 lei, reprezentând stimulentul de risc pentru 1.219 de angajaţi.

Din acest total, suma de 2.637.500 lei s-a decontat pentru asigurarea acestui supliment de risc pentru 1.055 angajaţi nominalizaţi prin decizie a conducerii spitalelor “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Municipal Rădăuţi şi Municipal Vatra Dornei, suma de 25.000 lei pentru 10 angajaţi ai celor doi furnizori privaţi de servicii medicale de urgenţă prespitaliceşti şi transport sanitar ( SC Ambu Life SRL şi Ana Rom Divizia Medicală SRL), suma de 122.500 lei pentru 49 angajaţi ai laboratorului SC Dorna Medical SRL şi suma de 262.500 lei pentru 105 angajaţi ai celor trei furnizori privaţi de dializă: Avitum Suceava, Fresenius Nephrocare Suceava şi Nefromed BM Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: