Gheorghe Flutur a cerut întrunirea CJSU Suceava, pentru stabilirea procedurii revenirii SJU la activităţile normale

> De la începutul lunii mai, numărul de pacienţi cu Covid a scăzut continuu, iar numărul pacienţilor fără Covid, dar cu diferite afecţiuni ce necesită internarea, este în continuă creştere

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cel mai scurt timp, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, pentru a se analiza şi stabili procedurile, paşii de urmat în vederea revenirii Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” la activităţile normale, de dinainte de pandemie.

Potrivit preşedintelui Gheorghe Flutur, conducerea CJ Suceava a făcut o analiză împreună cu conducerea SJU, axată în special pe evoluţia numărului de pacienţi Covid şi non-Covid.

Astfel, de la începutul lunii mai, numărul de pacienţi cu Covid a scăzut continuu, dar, în acelaşi timp, numărul pacienţilor cu rezultate negative la testele PCR, cu diferite afecţiuni pentru care necesită internare, este în continuă creştere, proporţional cu scăderea înregistrată la numărul de pacienţi Covid.

„Odată cu scăderea numărului de pacienţi Covid, tendinţa epidemiologică favorabilă, precum şi cu recenta extindere a sectoarelor tampon – unde pacienţii sunt testaţi serologic şi ulterior transferaţi în sectoarele Covid sau non-Covid –, se poate trece la identificarea paşilor de urmat pentru deschiderea Spitalului Nou pentru toate serviciile asigurate anterior izbucnirii epidemiei” a spus Flutur.

El a menţionat că, în urma acestei analize şi după discuţiile purtate cu Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii privind posibilitatea şi necesitatea declanşării procedurilor, a solicitat o întrunire de urgenţă a CJSU Suceava pentru a identifica soluţiile, paşii de urmat pentru ca Spitalul Judeţean să poată relua serviciile medicale pentru toate categoriile de pacienţi.

„Pentru suceveni şi zonele limitrofe este nevoie să fie deschise cât mai repede majoritatea secţiilor. Sunt multe servicii medicale care nu pot fi asigurate de alte spitale din judeţ, din motive de personal şi dotare, sau sunt secţii cu specializări medicale unice în judeţ” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI