CL Suceava urmează să aprobe PUZ pentru construirea ansamblului rezidenţial „Ştefan cel Mare”

> Ansamblul rezidenţial este prevăzut a se construi în zona actualei autogări din centrul oraşului

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe, joi, documentaţia de urbanism intitulată „Plan Urbanistic Zonal şi Regulamentul de urbanism aferent pentru construirea ansamblului rezidenţial «Ştefan cel Mare» cu funcţiuni complementare şi dotări aferente, pe terenuri proprietăţi private”.

Suprafaţa pentru acest plan urbanistic zonal este de 17.145 mp, din care 9.829 mp reprezintă terenuri proprietăţi private, iar diferenţa reprezintă suprafaţa aferentă drumurilor şi amenajărilor pentru circulaţia publică.

Planul urbanistic zonal cuprinde o zonă mixtă cu locuinţe şi dotări compatibile cu funcţiunea de locuinţă şi o zonă de transporturi rutiere şi circulaţie.

Zona mixtă este formată din două subzone.

Prima subzonă va avea clădiri cu demisol, parter şi între 3 şi 8 etaje pentru construcţiile nou propuse şi de demisol, parter şi mansardă pentru construcţiile existente.

În prima subzonă vor fi amenajate 105 locuri de parcare şi vor fi amenajate spaţii verzi de 450 mp, reprezentând 7,59% din suprafaţă, dar şi un spaţiu verde sau spaţiu de joacă pe 100 mp, pe un teren proprietatea municipiului Suceava.

În această subzonă, accesul auto şi pietonal se va realiza din strada Dragoş Vodă şi din strada Armenească.

Subzona doi va avea un regim de înălţime cu demisol, parter şi între 3 şi 8 etaje pentru construcţiile propuse şi demisol, parter şi mansardă pentru construcţiile existente.

În această subzonă se vor amenaja 79 de locuri de parcare şi 175 de mp de spaţii verzi, reprezentând 4,79% din suprafaţă.

Pentru subzona a doua, accesul auto şi pietonal se realizează din strada Armenească şi strada Ion Creangă, prin amenajarea unui sens giratoriu şi din strada Petru Rareş.

Zona de transporturi rutiere şi circulaţia prevede că accesul auto şi pietonal se va realiza din străzile Armenească, Dragoş Vodă şi Petru Rareş. Utilităţile edilitare vor fi asigurate prin racordarea/branşarea clădirilor propuse la reţelele existente în zonă.

Lucrările de amenajare a circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi alte lucrări care se vor realiza pe domeniul public al municipiului Suceava se vor face pe cheltuiala beneficiarilor, în baza unui contract de asociere aprobat de CL Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: