Un bărbat din judeţul Suceava va fi judecat pentru că a transmis HIV unui adolescent cu care întreţinea relaţii sexuale

> Tânărul primea în schimb dulciuri, bani sau era lăsat să se joace pe calculator

 Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava informează că au trimis în judecată un bărbat dintr-o localitate rurală din judeţul nostru, cercetat pentru că a transmis HIV/SIDA unui adolescent cu care întreţinea relaţii sexuale neprotejate în schimbul dulciurilor sau banilor.

Cercetările au arătat că, din anul 2011, bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu un adolescent care pe atunci avea 16 ani şi care locuia în vecinătate. Bărbatul obişnuia să-l cheme pe vecinul său să-i presteze diverse munci în gospodărie, tânărul primind, în schimb, dulciuri şi bani, fiind lăsat să se joace pe calculator, rămânând chiar peste noapte la el.

Pe lângă aceasta, în perioada 2011-2016, cei doi au întreţinut relaţii sexuale orale şi anale, neprotejate. Bărbatul a fost diagnosticat ca fiind purtător al HIV în octombrie 2014.

La un moment dat, în 2017, tânărul s-a îmbolnăvit foarte rău şi, în urma analizelor efectuate, s-a constat că suferă de HIV/SIDA.

Iniţial, acesta nu şi-a dat seama cum a putut contacta această boală, dar, la un moment dat, când era internat la spital, bărbatul a venit la el şi i-a spus să nu zică nimic părinţilor despre relaţia lor şi să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată.

Abia atunci tânărul şi-a dat seama cum s-a infectat de HIV/SIDA, el ne întreţinând niciodată raporturi sexuale cu alte persoane şi nefăcând transfuzii de sânge.

Perioada de referinţă, care face obiectul prezentului dosar, este cuprinsă între anii 2014 – anul în care inculpatul a fost testat pozitiv la infecţia cu HIV şi anul 2016 – an declarat de tânăr ca fiind ultimul în care ar mai fi întreţinut raporturi sexuale cu bărbatul respectiv.

Astfel, procurorii suceveni consideră că bărbatul, profitând de naivitatea tânărului şi prin oferirea de bunuri, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, a întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu acesta, ceea ce a condus la infectarea lui, constatată la data de 29.06.2017.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: