Un aparat pentru extragerea plasmei de la persoanele vindecate de Covid-19, ce se poate folosi la tratarea pacienţilor din ATI, este disponibil pentru judeţul Suceava

> Antreprenorul care vrea să îl doneze cere autorităţilor sucevene să spună dacă doresc echipamentul, întrucât are solicitări din alte judeţe

 Florin Hozoc, antreprenorul român care a donat 18 aparate de plasmafereză pentru extragerea plasmei de la persoanele vindecate de Covid-19, necesară pentru tratarea pacienţilor aflaţi în terapie intensivă, a anunţat că a reuşit să mai aducă un echipament care ar putea fi instalat la Suceava şi a făcut un apel public către autorităţile sucevene să spună dacă îşi doresc echipamentul, pentru că are cereri şi din alte judeţe.

Florin Hozoc a transmis, pe pagina sa de socializare, că a reuşit să mai aducă un echipament de plasmafereză, echipament care este disponibil pentru a fi instalat la Suceava.

De asemenea, el spune că, pentru Suceava, sunt asigurate instalarea gratuită, instruirea personalului, întreţinerea şi reparaţiile, precum şi 500 de kituri complete de recoltare a plasmei (cu 3 pungi de colectare), astfel încât să fie acoperite toate costurile de colectare pentru aproximativ 1500 de doze de plasmă convalescentă.

„Înainte să-l instalăm în alte judeţe, care deja ne-au solicitat acest echipament, dar care au foarte puţine cazuri, facem apel public la autorităţile locale din Suceava să ne spună dacă doresc acest echipament sau nu” a transmis Florin Hozoc.

El a menţionat că face acest apel public întrucât nu a reuşit un dialog cu autorităţile de la Suceava.

„Facem acest apel public, tocmai pentru că până acum nu am reuşit să avem un dialog cu autorităţile locale sucevene. Mai mult, am citit în presa locală din Suceava explicaţii halucinante date de medici de la centrul judeţean de transfuzie sanguină, care, dacă ar fi fost reale, ar fi fost la fel de valabile în oricare dintre cele 18 centre care deja au primit aceste echipamente. Dar nu sunt reale, iată că deja zece centre de transfuzie din ţară au făcut mai multe recoltări cu echipamentele puse la dispoziţie gratuit, iar celelalte opt vor face recoltări în zilele următoare” a adăugat Hozoc.

El subliniază că, „din acest moment”, răspunderea pentru accesul pacienţilor suceveni la terapia cu plasmă convalescentă este exclusiv a autorităţilor locale sucevene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI