Primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete destinate elevilor care susţin bacalaureatul şi evaluarea naţională

> Şcolile fălticenene au primit termometre non-contact şi urmează să fie dotate cu tuneluri de dezinfecţie

Primăria Municipiului Fălticeni a achiziţionat 125 de tablete destinate în principal elevilor din localitate care vor susţine în această vară bacalaureatul şi evaluarea naţională. Dispozitivele mobile cu conectare la internet, cu o valoare totală de 79.625 lei, au fost distribuite celor patru şcoli gimnaziale şi trei licee miercuri, 20 mai.

Potrivit primarului Fălticeniului, Cătălin Coman, decizia administraţiei locale vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate, pentru ca şi aceştia să-şi poată desfăşura activitatea şcolară pe platformele educaţionale, iar elevii din clasele terminale, principalii destinatari ai tabletelor, să aprofundeze mai bine materia de examen.

El a menţionat că, în continuare, şcolile rămân închise, iar profesorii predau în sistem teleşcoală, folosind diverse aplicaţii care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Din acest motiv s-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare de conexiune la internet.

Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând a stabili modul în care va face repartiţia lor către elevi. După desfăşurarea examenelor, aceste dispozitive vor putea fi folosite de şcoli în alte activităţi didactice.

„Scopul principal al achiziţiei tabletelor este de a-i ajuta pe şcolarii şi liceenii din anii terminali, mai ales că unele familii nu îşi permit achiziţia unui astfel de dispozitiv. Pregătirea elevilor este foarte importantă în această perioadă, în care învăţământul se face la distanţă. Achiziţia tabletelor a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni, costurile fiind suportate integral din bugetul local” a menţionat primarul Cătălin Coman.

El a mai spus că o problemă importantă pe care o gestionează Primăria Fălticeni în continuare este cea legată de revenirea la şcoală, în anumite condiţii, a elevilor care trebuie să îşi dea examenele şi pentru perioada de pregătire, care va începe pe 2 iunie.

Tot miercuri, 20 mai, cele şapte unităţi de învăţământ din municipiul Fălticeni au primit nouă termometre non-contact, achiziţionate tot din bugetul local, iar în perioada imediat următoare, la unităţile de învăţământ vor fi montate şi zece tuneluri de dezinfectare (câte unu pentru fiecare şcoală gimnazială şi câte două la fiecare colegiu) prin care vor trece persoanele care vor intra în instituţiile de învăţământ.

„Ca primar, vreau cele mai sigure condiţii pentru copii şi profesori în perioada de pregătire şi pe durata derulării examenelor. Fiecare punct de acces din fiecare unitate de învăţământ va fi dotat cu cel puţin un termometru digital non-contact, termometru cu care ar trebui să fie controlată fiecare persoană care intră în şcoală de un asistent medical, din cadrul sistemului şcolar” a conchis Cătălin Coman. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI