Numeroşi credincioşi, încă de miercuri seara, au depus flori la sicriul ÎPS Pimen

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, locţiitor al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, a solicitat, miercuri seara, după slujba oficiată înainte de depunerea în biserica mănăstirii din Suceava a sicriului cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, să fie respectate măsurile recomandate pentru această perioadă specială.

ÎPS Teofan a spus că „ne aflăm într-o perioadă specială, ne aflăm în Lumina Învierii şi fericit e cel care pleacă la Domnul în această perioadă”, dar că, în acelaşi timp, ne aflăm şi în perioada aceasta a pandemiei.

„Cei care aţi venit în această seară să nu mai veniţi mâine sau poimâine la înmormântare. (…) Să acordăm respect ÎPS Pimen, ca să acordăm şi altora loc să se apropie” a spus ÎPS Teofan.

El a rugat ca, după depunerea sicriului în biserică, credincioşii aflaţi la acel moment în curtea mănăstirii şi care vor să aducă un ultim omagiu în biserică să iasă în afara curţii, iar de acolo să se aşeze în rând la o distanţă de 2 metri unii de alţii.

„Organizăm intrarea credincioşilor: nu mai mult de zece persoane în incinta mănăstirii şi nu mai mult de cinci în biserică” a spus ÎPS Teofan.

Înaltul ierarh a arătat că în afara mănăstirii trebuie să se răspândească cât mai mult şi să păstreze distanţa de 2 metri.

ÎPS Teofan a menţionat că trebuie respectate şi rânduielile din această perioadă de pandemie, dar şi rânduielile pentru ca fiecare să-şi poată lua la revedere de la ÎPS Pimen.

Câteva sute de credincioşi au fost prezenţi miercuri seara la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” pentru a aduce un ultim omagiu ÎPS Pimen, între cei care au depus coroane de flori fiind preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, secretarul Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac.

La intrarea în Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” s-a format o coadă lungă pe câteva sute de metri cu credincioşi care doreau să depună flori la sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen Suceveanul şi să aducă acestuia un ultim omagiu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI