ÎPS Pimen va rămâne în memoria şi în rugăciunea locuitorilor acestor meleaguri

 > În numele tuturor slujitorilor pădurii, un pios şi ultim omagiu celui care a fost un model de trăire duhovnicească, un om cumpătat în toate aspectele vieţii sale de monah şi un exemplu deplin de slujire creştinească a tuturor celor aflaţi în nevoie şi suferinţă, a transmis ieri Direcţia Silvică Suceava

„La trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţiei Sale Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, Direcţia Silvică Suceava aduce, în numele tuturor slujitorilor pădurii, un pios şi ultim omagiu celui care a fost un model de trăire duhovnicească, un om cumpătat în toate aspectele vieţii sale de monah şi un exemplu deplin de slujire creştinească a tuturor celor aflaţi în nevoie şi suferinţă” se arată într-un comunicat al Direcţiei Silvice Suceava.

„Moştenirea lăsată de Părintele Pimen Bucovinei, în cei 29 de ani de vrednică arhipăstorire, este substanţială, iar numele său va rămâne în memoria şi în rugăciunea locuitorilor acestor meleaguri de legendă şi istorie, pe care Preasfinţia Sa le-a iubit din toată fiinţa şi le-a îmbogăţit cu slujirea şi cu faptele sale ziditoare. Astfel, au fost redeschise două sfinte locaşuri închise în perioada comunistă, Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului. Pe lângă aceasta, a ctitorit mănăstiri şi schituri, numărul acestor sfinte locaşuri fiind azi de patru ori mai mare faţă de anul 1990. ÎPS Pimen a întreprins o bogată activitate culturală şi a încurajat înfiinţarea a numeroase aşezăminte filantropice. Cel care îşi definea crezul printr-o tulburătoare rostire – «Pentru asta am devenit preot, să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El» – va rămâne în sufletele noastre ca un desăvârşit iubitor de Dumnezeu şi de oameni părinte, cinstitor şi apărător al istoriei şi valorilor româneşti, ca un om de adâncă înţelepciune, consecvent şi dârz în faţa cumpenelor şi necazurilor vieţii. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească la dreapta Sa!” a transmis Direcţia Silvică Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: