Ion Lungu a anunţat achiziţia a 25 de tuneluri de dezinfecţie pentru şcoli

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a discutat cu reprezentanţii unităţilor şcolare sucevene care vor organiza examene naţionale şi pregătirea elevilor în perioada 2-12 iunie, spunând şi că i s-au cerut tuneluri de dezinfecţie şi că le-a transmis deja cele 25 de termometre non-contact.

El a spus că a fost deja făcută o licitaţie pentru achiziţia celor 25 de tuneluri de dezinfecţie care vor fi alocate unităţilor şcolare.

Potrivit primarului, în urma licitaţiei, vor fi livrate, până în 31 mai, cele 25 de tuneluri de dezinfecţie pentru suma de 3600 de lei fiecare, respectiv 90.000 de lei pentru toate.

„Am văzut diferite comentarii şi prin presă şi vreau să vă spun că, în ordinul comun pe care l-am primit de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, la articolul 10 se prevede că unităţile de învăţământ în colaborare cu autorităţile locale pot lua şi alte măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a infectării cu SARS-CoV-2, între care instalarea de tuneluri de dezinfecţie” a spus primarul.

El a arătat că a văzut mai multe opinii legate de eficienţa acestora, inclusiv cea a viceprimarului Marian Andronache, considerând că acesta nu a avut o abordare corectă.

„Am văzut mai multe puncte de vedere, chiar şi la domnul viceprimar Andronache, pe care eu îl respect, am văzut anumite îndoieli, dar chiar în cursul zilei de ieri (marţi – n.red.) mi-a adus un referat în care cere să montăm un astfel de tunel la Domeniul Public. Nu inventăm noi roata. Inclusiv acţiunile de dezinfecţie au fost făcute în toată ţara, au fost făcute în toată lumea. Poate acum sunt alte puncte de vedere. Sigur că măsuri de dezinfecţie vom mai face în Suceava, este vremea căpuşelor, a ţânţarilor, a musculiţelor. Vom fi puţin mai atenţi, dar să aruncăm o anatemă că am stropit degeaba în oraş nu cred că este corect şi, mai mult, din partea unui salariat al Primăriei care şi dumnealui, la Domeniul Public, a stropit locurile de joacă cu aceste soluţii” a spus Lungu.

El susţine că la reducerea numărului persoanelor infectate din municipiu au contribuit şi aceste dezinfecţii în spaţiul public, în domeniul public, la locurile de joacă, spaţii verzi, casa scării, care au avut un rol important. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI