Gânduri despre cărţi şi autorii lor

 Monahia Elena Simionovici mi-a umplut sufletul de „Frumuseţe şi Lumină”, din locuri sacre, pornind de la lumina divină a albastrului de Voroneţ, şi din alte părţi ale lumii, pe unde nu aveam cum să fiu.

Am „călătorit” în timp cu Doina Cernica prin Ţara Sfântă, Grecia şi China şi prin alte ţări pe unde nu am fost niciodată şi am aflat mai multe despre personalităţi istorice sau din alte domenii despre care nu aveam prea multă ştiinţă.

Maria Toacă mi-a oferit bucuria de a călători în „Ţara mea dragă”- revăzând locuri pe care le mai văzusem şi cunoscând comori de care n-am avut parte să mă bucur. Doamne, ce frumoasă a fost această călătorie şi cât mi-a crescut inima că sunt şi eu fiica acestei ţări şi a acestui neam românesc!

Acum, la apusul vieţii, nu mai pot călători prin „Ţara dragă”, nici vorbă prin alte părţi. De aceea am ţinut să le mulţumesc celor trei autoare şi tuturor celor care, prin scris sau pe calea undelor şi cu ajutorul micului ecran, mă mai ajută să-mi ostoiesc dorul de a afla şi de a vedea cât mai multe, dor care m-a însoţit toată viaţa.

Vă mulţumesc!

ARTEMISIA IGNĂTESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: