CJ Suceava va aproba noi dotări la SJU Suceava

> Se au în vedere şi studii de fezabilitate privind extinderea Secţiei de Boli Infecţioase şi modificarea accesului în spital în vederea adaptării la cerinţele epidemiei de Covid-19 > Gheorghe Flutur: Ne pregătim pentru revenirea la normal a Spitalului Judeţean Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, care va avea loc în 27 mai, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre pentru alocarea de fonduri Spitalului Judeţean de Urgentă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„Ne pregătim să susţinem revenirea la normal a Spitalului Judeţean” a spus Flutur.

El a explicat că, în conformitate cu fundamentarea conducerii unităţii, analizată în cadrul Consiliului de Administraţie şi în Consiliul Medical al SJU, Consiliul Judeţean va asigura fondurile necesare pentru achiziţia unor dotări noi, cât şi pentru efectuarea a două studii de fezabilitate.

Astfel, se vor asigura fonduri pentru o ministaţie de osmoză inversă şi pentru o staţie de andocare pentru un pulsoximetru Masimo Radical.

Totodată, se va aproba realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea modernizării, transformării şi extinderii Secţiei de Infecţioase, în vederea adaptării la cerinţele epidemiei de Covid-19, dar şi un studiu de fezabilitate pentru extinderea şi dotarea accesului în spital, pentru separarea fluxului personalului medical pe un circuit Covid-19.

„Ne concentrăm pe pregătirea reluării activităţii normale la Spitalul nou, lucru care va fi posibil după ce va scădea numărul de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, trendul este îmbucurător, astfel încât să fie suficiente paturile de la Spitalul vechi” a menţionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI