Actriţa Salma Hayek a lansat o campanie pentru combaterea violenţei domestice în perioada pandemiei

Actriţa nominalizată la Oscar Salma Hayek a lansat miercuri o campanie pentru combaterea violenţei împotriva femeilor nevoite să stea acasă în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, îndemnând milioanele sale de fani de pe reţelele de socializare să “fie solidari cu femeile”, informează Reuters.

Campania #StandWithWomen va fi condusă de Chime For Change a casei de modă Gucci, o iniţiativă fondată de Hayek şi de cântăreaţa Beyonce în 2013, şi va sprijini finanţarea organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice în diverse locuri din lume. “Ne-am retras în case ca să ne protejăm împotriva ameninţării COVID-19, dar dacă locuinţa noastră ar fi şi ea o ameninţare?”, a spus Hayek într-o înregistrare împărtăşită celor aproape 15 milioane de urmăritori de pe Instagram. “Este foarte important să luăm atitudine împotriva violenţei domestice… Putem într-adevăr să obţinem o schimbare dacă ne unim vocile şi strigăm: Ajunge!”.

State din diverse colţuri ale lumii au impus măsuri de izolare la domiciliu pentru a combate pandemia de COVID-19, dar aceste măsuri riscă să le forţeze pe femei să rămână blocate la domiciliu împreună cu abuzatorii, lipsite de posibilitatea de a cere ajutor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: