Trei oferte pentru contractul de asistenţă tehnică pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană al judeţului Suceava

> Este vorba despre proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, având ca beneficiari 226.000 de locuitori

Trei ofertanţi sunt înscrişi pentru contractul de asistenţă tehnică pentru supervizarea contractelor de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Suceava în perioada 2014 – 2020”, cel mai mare proiect cu finanţare europeană al judeţului nostru, la care unitatea contractantă este ACET Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi, că se face încă un pas în implementarea acestui proiect care se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30% din populaţia judeţului, din 14 localităţi, respectiv Suceava, Şcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna, Dolhasca şi Mitocu Dragomirnei.

El a menţionat că pe componenta de apă potabilă, prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea şi Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci noi rezervoare de apă, cu capacităţi între 500 şi 3000 mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de staţii de pompare a apei potabile şi se vor reabilita alte patru staţii existente. În ceea ce priveşte distribuţia apei potabile, vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 km şi se vor reabilita 19 km de reţea.

În ceea ce priveşte apa uzată, va fi extinsă reţeaua de conducte cu 321 km şi se vor reabilita 4,6 km. De asemenea, se vor construi şi 107 staţii de pompare a apei uzate. Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi staţii de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna şi Dolhasca şi se vor reabilita staţiile de epurare de la Suceava, Siret şi Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiţi şi 40 km de reţele de refulare a apei uzate spre râuri.

„Prin implementarea acestui proiect va creşte considerabil gradul de conectare a populaţiei judeţului Suceava la reţelele de apă şi canalizare, fiind un pas important şi în creşterea nivelului de confort al sucevenilor” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: