O mică atenţie…

Atenţii. Iubita mea, studentă la medicină, îmi reproşează mereu că nu îi dau destulă atenţie. Aşa că azi i-am adus un pachet de Kent şi un Jacobs.

Boss. I-am cerut şefului un avans. Mi-a spus că sunt drăguţ şi că ar vrea să mă scoată la cină într-o seară.

Căţel. O familie se duce pentru prima dată la restaurant şi, după ce mănâncă, el plăteşte, iar ea îi spune chelnerului: – Resturile să mi le puneţi la pachet, pentru căţel. – Bineînţeles, doamnă. Iar copiii, în gura mare: – Uraaaaaa! Ne cumpără caţeeeel!

Culme. Culmea maneliştilor: Să conduci o maşină fără număr…, fără număr…, fără număr…

Curaj. – Cum te numeşti? – Maria Stan, zâmbeşte candidata. – De ce zâmbeşti? întreabă profesorul. – Mă bucur că am răspuns bine la prima întrebare.

Dame. Sâmbătă dimineaţa, Bulă sare vioi din pat şi îi spune Bubulinei: – Azi e zi de mers la dame! – Cum adică?!? întreabă şocată Bubulina. – Uite aşa! Eu mă duc la Mimi de la 3, iar tu te duci la mă-ta!

Diferenţă. Un om inteligent observă tot timpul. Prostul… face mereu „observaţii”. (Heinrich Heine)

Dragoste. O superbă definiţie a acestui sentiment: dragostea înseamnă să trimiţi pe cineva la dracu’ şi, totuşi, să stai îngrijorat până ce el/ea te sună ca să-ţi zică, să-ţi confirme că a ajuns cu bine acolo. (Samuel H. Lowe)

Greşeli. Femeile fac multe greşeli. Bărbaţii fac numai două: tot ceea ce spun şi tot ceea ce fac.

Invenţie. Una chiar genială: cică a apărut hârtia de şters la… coeur!

Love. Eu şi somnul: o poveste sinceră de dragoste eternă, ucisă de ceasul meu deşteptător, în fiecare dimineaţă.

Fierbinţeli. O persoană sună la pompieri: – Alo, pompierii? –Da! Care este problema? – Îmi arde de joacă! Urgent!

Naşteri. Naşterile sunt de trei tipuri: 1) spontane – când nevasta naşte la o lună după căsătorie; 2) tardive – când naşte nevasta la doi ani de la moartea soţului; 3) extrauterine – când naşte servitoarea.

Ofertă. Vând greşeli de viaţă. (Am auzit că se plătesc foarte scump!)

Râs. Râsul este unitatea de măsură a inteligenţei. (Edmond de Goncourt)

Salariu. I: Ce este salariul? R: O mică atenţie din partea statului/patronului.

Sfat. Dacă într-adevăr doriţi ca numele dumneavoastră să apară în ziar, citiţi-l traversând strada!

Sfaturi. „Un om nu e ceea ce cred alţii despre el că este. Ba chiar câteodată e cu totul altceva. Când omul uită de Dumnezeu, uită şi Dumnezeu de el şi îl lasă singur în faţa păcatelor. A şti să râzi în clipele tragice înseamnă a stăpâni tragicul. Viaţa unui om e un nesfârşit şir de erori. Tinereţea e o trufie, rareori o valoare. Nu ideile în sine sunt interesante, ci oamenii care le poartă şi le trăiesc. Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare.” (Marin Preda)

Spovedanie (la şef). – Domnule director, recunosc sincer că uneori dorm cu capul pe birou. Dar, vă jur, întotdeauna visez numai la firma noastră dragă!

Time. La un cabinet stomatologic, o doamnă din lumea bună: – Cum? 300 de lei pentru extracţia unei măsele? Doar pentru 5 minute de muncă? Dacă doriţi, o extrag într-o oră!, îi propune stomatologul.

Transfer. La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: – Domnule ministru, telefonistei noastre de la centrală i-a slăbit aproape complet auzul. Ce vreţi, după atâţia ani… – Mut-o la Departamentul de Negocieri cu Sindicatele sau la Ghişeul de Reclamaţii de la poartă.

Umor. Soţia îşi întreabă soţul: – Dragule, ce-ţi place mai mult la mine: trupul meu perfect sau faţa mea gingaşă? Soţul răspunde: Simţul umorului!

Viaţă. „Viaţa este o sumă de experienţe pe care nu este nevoie să le împărţim mereu în bune sau rele. Oamenii dezvoltă structuri mentale stabile, care îi urmăresc toată viaţa şi le provoacă suferinţă în mod repetitiv şi se obişnuiesc să «pună răul înainte». Apoi el va trăi din energia ta. Să minimalizezi reuşitele şi să te agăţi de cel mai mic detaliu nereuşit pentru a fi trist şi anxios este o cale sigură spre depresie. Gunoiul emoţional vine din programele de autosabotaj: evitare, amânare, critică, comparaţii, cogniţii disfuncţionale, sentimente de inferioritate, ruşine, vinovăţie etc. Greşim pentru a învăţa cum să nu mai greşim. Ultimatumurile nu ajută, nici etichetările. Fiecare experimentează altceva şi e nevoie de răbdare pentru a aştepta pe celălalt, la fel cum delicat aşteaptă Hristos.” (H. Filipescu)

Zâmbind. „Zâmbind cu umeri ascuţiţi,/ cu părul, fără noimă încăierat la tâmple,/ cu irişii albaştri-aurii/plin de tăcere, iată-te cum vii/şi te învecinezi cu mine.// Zâmbind depun pe gâtul tău/ sărutul înrudirii, şi mă îmbrac în seară/ (în singurul veşmânt ce mi-a mai rămas)/ şi tot zâmbind, tot fără glas,/ întineresc a suta oară.” (Nina Cassian)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: