Lucian Harşovschi:

Legal, Şcheia face parte din zona metropolitană Suceava, dar nu din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat, marţi, că, legal, comuna Şcheia face parte din zona metropolitană Suceava, arătând că aceasta nu trebuie confundată cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”.

Lucian Harşovschi a subliniat că, potrivit Legii 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, zona metropolitană „cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.

El a explicat că o zonă metropolitană există independent de oraşul în jurului căruia gravitează, fără a avea personalitate juridică.

Reamintim că Prefectura Suceava a reiterat, în aceeaşi zi, că în zona metropolitană (constituită din localităţile care au aderat la această structură) formată din municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adânca, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti şi Dărmăneşti se poate circula fără declaraţie pe propria răspundere.

 Prefectura Suceava a transmis în data de 17 mai că locuitorii zonei metropolitane Suceava pot circula în interiorul acesteia fără declaraţia pe propria răspundere pe perioada stării de alertă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: