Senatorul Ioan Stan deplânge trecerea la cele veşnice a ÎPS Pimen:

Arhiepiscopul Pimen avea harul de a te îndruma şi a-ţi arăta pe ce drum trebuie să mergi pentru a nu greşi nici faţă de tine, nici faţă de alţii, nici faţă de Dumnezeu

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deplânge trecerea la cele veşnice a ÎPS Pimen Suceveanul.

„Arhiepiscopul Pimen a fost un simbol al întregului judeţ şi un model de credinţă şi înţelepciune pentru credincioşi. Trecerea sa la cele veşnice ne întristează pentru că am pierdut mai mult decât un Arhiereu. Am pierdut în acelaşi timp un învăţător, un duhovnic, un apărător al ortodoxiei şi a legilor sale morale. Arhiepiscopul Pimen avea harul de a te îndruma şi a-ţi arăta pe ce drum trebuie să mergi pentru a nu greşi nici faţă de tine, nici faţă de alţii, nici faţă de Dumnezeu” a declarat Ioan Stan.

Senatorul consideră că ÎPS Pimen Suceveanul a reuşit ca, în perioada în care a păstorit Biserica din Bucovina, să o transforme într-o adevărată grădină a ortodoxiei.

„Cu experienţa sa de viaţă şi cu credinţa nestrămutată în cele sfinte, a păstorit vreme de peste 29 de ani destinele bisericeşti ale Sucevei şi Bucovinei, reuşind să transforme această zonă într-o adevărată grădină a Ortodoxiei, care sub îndrumarea sa a devenit tot mai bogată în credinţă şi spiritualitate” a adăugat senatorul.

Ioan Stan a precizat că, datorită dăruirii şi jertfei sale, oamenii locului nu au uitat de cele sfinte, existând un adevărat echilibru în ceea ce priveşte credinţa, toleranţa religioasă, tradiţiile şi buna cuviinţă.

„Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în veşnicia Sa!” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: