Prefectura Suceava reiterează că doar persoanele din localităţile care au aderat la zona metropolitană Suceava nu au nevoie de declaraţie pe propria răspundere !

> Comuna Şcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava

Prefectura Suceava a reiterat, ieri, că în zona metropolitană (constituită din localităţile care au aderat la această structură) formată din municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti şi Dărmăneşti se poate circula fără declaraţie pe propria răspundere.

Prefectura Suceava a transmis de la data de 17 mai că locuitorii zonei metropolitane Suceava pot circula în interiorul acestei zone fără declaraţia pe propria răspundere, în perioada stării de alertă.

Astfel, Prefectura a precizat că în situaţia în care locuitorii se deplasează între localităţi, în afara zonei metropolitane, pentru asigurarea de bunuri necesare, au nevoie de declaraţie pe propria răspundere scrisă de mână sau tipărită, de pe Formulare.sts.ro, în care se va bifa punctul 11 – „alte motive justificate”.

 Zona metropolitană cuprinde localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a, Reţeaua de localităţi).

Comuna Şcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava.

În aceste condiţii, sucevenii care merg, de exemplu, la magazinul Lidl de la ieşirea din Suceava, care este pe teritoriul comunei Şcheia, au nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

De menţionat este că şi dacă circulă pe şoseaua de centură în interiorul zonei metropolitane şoferii ar avea nevoie de declaraţie pentru a traversa comuna Şcheia. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI