După două luni de amânare a plăţii dărilor

„Jenă financiară” la Primăria Municipiului Suceava

>„Banii nu ne dau afară din casă, dar sunt un om optimist şi sper ca începând luni, de când s-au deschis casieriile, să avem încasări şi să ne revenim financiar” a declarat primarul Ion Lungu

Bugetul municipiului Suceava este în suferinţă, după ce, încă de la mijlocul lunii martie, plata impozitelor locale a fost amânată ca urmare a epidemiei de Covid-19, moment în care şi acordarea bonificaţiei pentru achitarea anticipată a dărilor a intrat în prelungire până pe 30 iunie. La cele de mai sus se adaugă şi cheltuielile legate de prevenirea şi combaterea infecţiei cu SARS-CoV-2, dar primarul Ion Lungu a anunţat că, începând de luni, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot prezenta la ghişeele municipalităţii pentru a-şi face datoria de contribuabili. El reliefează că, pentru aceasta, personalul executivului lucrează în două schimburi, obligaţiile fiscale putând fi achitate până la ora 18.

„Mai bine de două luni de zile Primăria nu a lucrat, aceşti bani nefiind încasaţi. Aşteptăm data de 30 iunie, să vedem ce se întâmplă din punct de vedere financiar, deoarece, neîncasând aceşti bani, activitatea este Primăriei este afectată. Banii nu ne dau afară din casă, dar sunt un om optimist şi sper ca, începând luni, de când s-au deschis casieriile, să putem încasa şi să ne revenim financiar. Astăzi suntem într-o situaţie de jenă financiară la Primărie, asta este realitatea” a punctat edilul-şef. Pe 11 martie, Ion Lungu anunţa că termenul pentru acordarea bonificaţiei de 10% din suma datorată bugetului municipiului Suceava, cu titlu de impozite şi taxe locale pe proprietate, se prelungeşte până pe 30 iunie 2020. Conform prevederilor legale în vigoare, pentru plăţi anticipate integrale, contribuabilii suceveni puteau beneficia de facilitatea în cauză până pe 31 martie 2020. Taxele şi impozitele datorate bugetului local de către persoanele fizice şi persoanele juridice din Suceava pot fi plătite inclusiv online, prin aplicaţia Ghişeul.ro, în acest an, până instituirea măsurii de prelungire, 1.120 contribuabili apelând la acest mijloc de achitare a obligaţiilor fiscale. Bonificaţiile de 10% sunt acordate contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice care îşi onorează anticipat, în integralitate, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pe autoturisme.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI