Mesaj al ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, de Ziua Internaţională a Muzeelor:

„Împreună trăim aceste provocări, împreună vom depăşi această situaţie”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis un mesaj luni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, în care a subliniat că provocările acestei perioade vor fi depăşite împreună, invitând la vizitarea instituţiilor muzeele care se vor deschide în această perioadă.

„Ziua Internaţională a Muzeelor stă anul acesta sub semnul egalităţii, diversităţii şi incluziunii, dar şi solidarităţii, pentru că împreună trăim aceste provocări şi tot împreună vom depăşi această situaţie. Muzeele din întreaga lume nu au renunţat să îşi încânte publicul, chiar dacă au fost închise. Au beneficiat de tot ceea ce tehnologia digitală le-a pus la dispoziţie pentru a oferi oamenilor de pretutindeni vizionarea online a colecţiilor lor. Vă invit să vizitaţi muzeele care se vor deschide în această perioadă, să respectaţi regulile de siguranţă şi sănătate publică, aşa încât în scurt timp să ne putem bucura de cât mai multe astfel de locaţii culturale” a transmis Bogdan Gheorghiu, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Ziua Internaţională a Muzeelor se marchează anual din 1977, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor.

„Conform ICOM, Ziua Internaţională a Muzeelor a fost stabilită pentru a sensibiliza publicul cu privire la faptul că muzeele reprezintă un mijloc important de schimb cultural, de îmbogăţire a culturilor şi de dezvoltare a înţelegerii reciproce, a cooperării şi a păcii între popoare” se mai arată în mesajul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: