Preşedintele PLUS Suceava, Radu Rey:

Celula de criză a PLUS a elaborat ghiduri post-criză pentru economie

Preşedintele PLUS Suceava, Radu Rey, a anunţat, ieri, că celula de criză a PLUS vine cu soluţii pentru ieşirea din criză şi pune deja la dispoziţia autorităţilor şi operatorilor economici cinci ghiduri post-criză Covid-19 pentru sectoarele de turism, construcţii, takeaway, evaluarea riscurilor şi saloane de frizerie şi coafură.

El a arătat că PLUS (Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate) este un partid politic nou, cu oameni care cred în cinste, competenţă şi meritocraţie. PLUS a adus la un loc oameni care cred într-un proiect curajos prin însăşi simplitatea lui.

„PLUS reprezintă o forţă, iar în judeţul Suceava avem o organizaţie puternică” a spus Rey.

El a menţionat că România a intrat în stare de alertă, iar economia românească, grav afectată de criza declanşată de pandemia noului coronavirus, are nevoie de o repornire.

„În întreaga Europă se fac paşi mici în sensul destinderii şi relansării economice. Pentru evitarea unui nou val pandemic, în toate ţările din Europa se iau măsuri specifice fiecărui sector de activitate în vederea protejării tuturor celor implicaţi. Din păcate, deşi se vorbeşte despre relaxarea măsurilor restrictive şi repornirea economiei, Guvernul României a eşuat în a prezenta un set de măsuri clare, nu doar economice, ci şi sanitare, referitoare la etapa post-carantină. Nu avem din partea Guvernului până în prezent nici un cadru sanitar clar stabilit în atenţia agenţilor economici şi nici sprijinul financiar indispensabil în implementarea măsurilor care se impun pentru revenirea la activitate” a adăugat Radu Rey.

El consideră că relansarea economică trebuie să fie o prioritate pentru România şi problema principală nu ar trebui să fie dacă reluăm activitatea, ci când şi, mai ales, cum.

„Este nevoie de un plan pe etape, care să ţină cont de riscul răspândirii infecţiei, un plan care să conţină măsuri de protecţie adaptate fiecărui domeniu economic, după cum ne recomandă Comisia Europeană şi cum se întâmplă în celelalte ţări europene. Celula de criză a Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate vine în ajutorul autorităţilor şi a operatorilor economici cu cinci ghiduri de bune practici şi măsuri de protecţie împotriva prevenirii şi răspândirii virusului SARS-CoV-2, inspirate din documente similare care au fost puse în practică în ţările membre ale Uniunii Europene. Cele cinci ghiduri se adresează sectoarelor care îşi încep activitatea în această perioadă, respectiv turism, construcţii, saloane de îngrijire personală şi takeaway, împreună cu un document util în evaluarea riscurilor. Toate măsurile din ghiduri, prevăzute în mod specific fiecărui domeniu de activitate, ar fi trebuit să fie deja gândite, proiectate şi realizate de Guvernul României şi puse la dispoziţia autorităţilor locale şi a agenţilor economici” a declarat Rady Rey.

El mai anunţă că PLUS se va implica activ în sensul dezvoltării de bune practici şi măsuri pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, iar în perioada următoare va demara o serie de dezbateri publice în sistem live video cu specialişti şi profesionişti din fiecare dintre domeniile amintite.

Accesul la aceste întâlniri online este liber pentru toţi cei interesaţi şi a lansat o invitaţie tuturor celor care pot aduce un plus de valoare ideilor noastre.

„Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) intenţionează să asculte, în continuare, vocile cetăţenilor şi să le promoveze opiniile, ideile şi soluţiile, pentru ca, împreună, să ieşim din conul de umbră în care, involuntar, am ajuns cu toţii” susţine Rey. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: