Prefectura Suceava a anunţat măsurile care trebuie respectate de persoanele care vor să meargă la biserică

> Nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de infecţie respiratorie > Persoanele care intră în locaş vor purta mască de protecţie şi îşi vor dezinfecta, la intrare, mâinile

 Prin Ordinul comun nr. 1070/ 826/ 15.05.2020 al Secretariatului General pentru Culte şi Ministerului Sănătăţii privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii în locaşurile de cult pe perioada stării de alertă, s-au aprobat recomandările privind activitatea în locaşurile de cult.

Astfel, conform ordinului menţionat, accesul în locaşurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauţiilor general valabile pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor în locaşurile de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 4 mp/persoană, toţi participanţii (atât personalul care deserveşte localul, cât şi persoanele care intră în lăcaş) fiind necesar să poarte mască care să acopere gura şi nasul. Persoanele care intră în locaş îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziţie la intrare.

La intrare se va face un triaj observaţional şi nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie: tuse, strănut, rinoree etc.

În locuri vizibile vor fi plasate anunţuri privind respectarea regulilor de distanţare fizică şi de acces în locaş.

Se recomandă să se evite atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, iar binecuvântarea se va primi de la o distanţă de cel puţin un metru.

Se va evita oferirea/ primirea împărtăşaniei în condiţiile în care nu pot fi asigurate linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

O dată la 4 ore se vor dezinfecta obiectele atinse frecvent de credincioşi şi de slujitorii locaşului, cum ar fi mânerele uşilor, icoanele, suprafeţele etc.

Slujbele vor fi oficiate numai în aer liber, cu respectarea şi menţinerea distanţei între persoane.

Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

Prefectura Suceava a adresat sucevenilor un îndemn la responsabilitate, spre a respecta, în continuare, normele de igienă şi de distanţare socială/ fizică recomandate de către specialişti.

„Vă rugăm să abordaţi cu prudenţă măsurile de relaxare şi să conştientizaţi că cea mai sigură cale de a ţine sub control răspândirea Covid-19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus” a transmis Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: