Hotărârea de guvern privind starea de alertă a fost adoptată

>Parlamentul trebuie să voteze în 5 zile

 Executivul a adoptat ieri hotărârea de guvern privind starea de alertă. Aceasta va ajunge acum în Parlament, pentru a fi votată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări, a transmis Mediafax.

Starea de alertă se instituie de Guvern, prin hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, şi nu poate depăşi 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor interne.

Parlamentul se pronunţă în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

Trebuie precizat faptul că, până ajunge la Parlament, starea de alertă îşi va produce efectele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: