Fermierii suceveni pot depune cererile pentru subvenţia europeană pe suprafaţă până pe 15 iunie

 > Pe fondul evoluţiei epidemiei de Covid-19, APIA Suceava a suspendat procedura pe 15 martie, pentru a o relua pe 6 aprilie > Anul trecut campania s-a încheiat pe 15 mai, în judeţ fiind adunate 46.595 de cereri, pentru o suprafaţă de 202.227 ha

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia pe 15 iunie 2020. Anunţul este făcut de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 89 privind depunerea online a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020 a demarat luni, 2 martie 2020. Iniţial s-a dispus ca acestea să fie înregistrate la Centrul Judeţean şi centrele locale ale APIA până pe 15 mai 2020. Însă, pe fondul evoluţiei epidemiei de Covid-19, APIA Suceava a suspendat procedura începând cu 15 martie, demersurile fiind reluate pe 6 aprilie. La acel moment, la solicitarea APIA şi în vederea evitării deplasărilor inutile, primăriilor li s-a impus să trimită centrelor locale adeverinţele privind înscrierea în Registrul agricol şi contractul de arendare, după caz. Completarea cererilor unice de plată se face pe site-ul APIA www.apia.org.ro, descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei fiind disponibilă în ghidul de utilizare. Documentele care se vor ataşa la dosarul cererii unice de plată, respectiv copiile după cartea de identitate, paşaport, certificat de înregistrare la ONRC, certificat de înregistrare fiscală, cât şi dovada contului bancar activ, se vor transmite prin mijloace electronice către centrele locale de care aparţin fermierii sau la cel judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Anul trecut, campania de depunere a cererilor unice de plată a demarat pe 1 martie, desfăşurându-se până pe 15 mai. În 2019, în judeţul Suceava au fost adunate 46.595 de cereri unice de sprijin pentru o suprafaţă totală de 202.227,27 ha. Cele mai multe cereri au fost înregistrate la Centrul local Fălticeni – 9.086, urmat de cele din Suceava – 8.289; Câmpulung Moldovenesc – 5.777; Vatra Dornei – 5.028; Gura Humorului – 4.718; Rădăuţi – 4.711; Vicovu de Sus – 3.207; Siret – 2.861 şi Cajvana – 2.576. La Centrul Judeţean Suceava, la care depun cereri marii fermieri, au fost înregistrate 242 de cereri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI