Handbal masculin

CSU din Suceava se va bate pentru promovare într-un turneu cu opt echipe

Consiliul de Administraţie al FR de Handbal a decis să nu acorde titlurile în acest sezon în Ligile Naţionale! Decizia a fost adoptată cu 11-5 la voturi. Hotărârea a fost unitară pentru feminin şi masculin. Argumentul a fost că ambele competiţii sunt organizate de aceeaşi entitate, Federaţia Română de Handbal.

Dinamo şi SCM Rm. Vâlcea au terminat sezonul pe locul 1! „Clasamentul actual” vs „Model norvegian” s-a încheiat cu 9-7 la voturi. În cupele europene se va merge pe clasamentul actual, conform site-ului oficial al Federaţiei României de Handbal, după criteriile intermediare (10-6 la voturi). Aşadar, SCM Rm. Vâlcea merge direct în Liga Campionilor, în timp ce echipa CSM Bucureşti va solicita wildcard.

La masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa rămâne pe locul 4, iar CSM Bucureşti, pe locul 5, având în vedere că departajarea s-a făcut după criteriile intermediare.

Membrii Consiliului de Administraţie au aprobat ca ediţia 2019-2020 a Cupei României să se desfăşoare în deschiderea anului competiţional 2020-2021, dacă va fi posibil. Nu va mai avea însă nicio însemnătate pentru cupele europene, sezonul 2019-2020.

CSU din Suceava, echipa de pe locul I a seriei A a Diviziei A, va avea şansa să lupte pentru accesul în primul eşalon valoric pe teren. Promovarea se va juca pe teren cu opt echipe, s-a decis cu 14-2 la voturi. Încă nu s-a stabilit o dată fixă şi modalitatea de desfăşurare. Competiţia se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.

Membrii Consiliului de Administraţie au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: