APIA eliberează adeverinţe fermierilor care vor să ia credit pentru finanţarea activităţilor curente

> Cu acordul beneficiarilor, APIA poate transmite adeverinţele direct instituţiilor bancare sau celor non-bancare >În 2019, Centrul Judeţean Suceava a eliberat 351 adeverinţe pentru contractare de credite, faţă de 247 în 2018

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava îi informează pe potenţialii beneficiarii că, începând de pe 15 mai 2020, sunt eliberate adeverinţe către fermierii care intenţionează să acceseze credite. APIA are încheiate convenţii cu instituţiile bancare şi non-bancare, creditele fiind acordate în vederea finanţării activităţilor curente.

„Pentru a respecta în continuare regulile de distanţare socială, pentru a proteja sănătatea personalului propriu, cât şi cea a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenţiei eliberarea adeverinţelor prin mijloace electronice, respectiv prin cele de telecomunicaţii” se arată într-un comunicat de presă al APIA.

Pe de altă parte, ca o facilitate, cu acordul fermierului, APIA poate transmite adeverinţele eliberate direct, prin mijloace electronice, instituţiilor bancare sau non-bancare.

În anul 2019, Centrul Judeţean Suceava a eliberat 351 adeverinţe pentru contractarea de credite, faţă de 247 în 2018.

„APIA a continuat relaţiile de colaborare cu băncile comerciale şi cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, semnând convenţii şi acte adiţionale privind finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafaţă” se evidenţiază într-o statistică a APIA Suceava.

Adeverinţa are rolul de a dovedi că, în momentul eliberării actului, beneficiarul nu făcea obiectul excluderii de la plată, dar şi că erau îndeplinite condiţiile generale pentru acordarea sumelor la care acesta ar avea dreptul. Potrivit convenţiei, creditorului îi revine obligaţia de a se angaja la respectarea nivelurilor costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului să nu depăşească, la data respectivă, ROBOR şi comisioanele specifice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI