Numărul sucevenilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 3.421

> În ţară erau confirmate ieri 16.871 de cazuri

> Până duminică, 2.021 de suceveni s-au vindecat de Covid-19

Până ieri, 17 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 16.871 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.890 au fost declarate vindecate şi externate.

În lista cu numărul de cazuri confirmate, pe judeţe, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, Suceava apărea cu 3.421 de cazuri dintr-un total de 16.871 de cazuri.

Până ieri, 1097 persoane diagnosticate cu infecţie cu Covid-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat.

De la anterioara informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 167 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, ieri, erau internaţi 205 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau 13.055 de persoane. Alte 15.854 de persoane erau în izolare la domiciliu şi se aflau sub monitorizare medicală.

Până ieri, la nivel naţional, au fost prelucrate 310.407 de teste.

Până duminică, 2.021 de suceveni s-au vindecat de Covid-19

Prefectura Suceava a anunţat că, până duminică, în judeţ, s-au vindecat de Covid-19 de 2.021 de suceveni.

Sursa citată arată că în judeţ se aflau în autoizolare la domiciliu 361 de persoane, iar în carantină instituţionalizată 636 de persoane.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecţiei Covid-19. Din izolare voluntară au ieşit până ieri 14.983 de persoane.

Din carantină instituţionalizată, după obţinerea avizului epidemiologic, au ieşit, de la instituirea măsurii de carantinare şi până duminică, 2.465 persoane.

La nivelul judeţului, până duminică au fost efectuate 16.643 teste.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, duminică, în judeţ erau declarate vindecate 2021 de persoane, arată sursa citată.

Vineri, 15 mai, Patru noi decese asociate infecţiei cu noul coronavirus

 Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 14 decese în ţară, asociate infecţiei cu noul coronavirus, dintre care patru în judeţul Suceava.

Astfel, a fost raportat decesul unui bărbat de 74 ani, care a fost confirmat cu infecţie cu noul coronavirus în 9 mai. Bărbatul a murit vineri. El mai suferea de insuficienţă renală cronică, insuficienţă cardiacă, neoplasm gastric şi diabet zaharat tip II.

 Un alt deces este al unui bărbat de 36 ani, la care s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus în 3 aprilie. Acesta a murit joi, 14 mai. Mai suferea de limfom non-Hodgkin, anemie refractară, hidronefroză şi retard neuropsihic.

 Un alt caz este al unei femei de 83 ani, care a murit vineri, zi în care a fost şi confirmată cu Covid-19. Femeia mai suferea de hipertensiune arterială.

Al patrulea deces este al unei femei de 69 ani din judeţul Suceava. Aceasta a fost confirmată cu Covid-19 în 10 mai şi a murit joi, 14 mai. Ea mai suferea de insuficienţă cardiacă, BAV complet şi avea peace-maker cardiac. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: