La Spitalul Judeţean, pontajul nu se mai face electronic

> Intrările sunt, şi în continuare, supravegheate video

 Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat, vineri, că pontajul personalului unităţii spitaliceşti nu se mai face electronic, ci în condica de prezenţă.

„S-a renunţat încă dinaintea venirii militarilor la sistemul de pontaj electronic” a precizat Gavrilovici.

El a arătat că acest pontaj electronic era considerat, la acea vreme, din punct de vedere epidemiologic, ca fiind o sursă de contaminare prin tastarea aparatelor.

„În momentul în care se scana cardul de acces, trebuia tastat un cod” a spus directorul medical, care a explicat că, prin atingerea acelor taste, se putea realiza contaminarea, pentru că la acea vreme nu erau stabilite clar circuitele epidemiologice şi nu era clar dacă se poartă sau nu mănuşi.

„Epidemiologii au spus că nu este corect să menţinem pontajul electronic. Nu avem încă motiv să revenim. Pontajul se face în două condici, în vestiarul de schimb şi în secţia de lucru” a spus directorul medical.

Managerul interimar al SJU Suceava, Anatolii Buzdugan, a precizat că se menţine supravegherea video.

„Supravegherea video funcţionează în continuare. Sunt supravegheate toate intrările şi toate spaţiile unde se face echiparea şi dezechiparea. Sistemul funcţionează” a spus Buzdugan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI