În starea de alertă

Finanţele publice sucevene menţin interacţiunea la distanţă cu contribuabilii

> Prin Spaţiul Privat Virtual se asigură acces la situaţia fiscală proprie, cât şi informaţii în domeniile fiscal şi IT >În unităţile fiscale, lucrul cu publicul se desfăşoară exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor

În contextul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava a reamintit contribuabililor că obligaţiile fiscale „se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă”. Astfel, depunerea declaraţiilor fiscale este facilitată prin intermediul serviciului electronic Spaţiul Privat Virtual (SPV), disponibil pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Anaf.ro, pentru înrolarea în SPV accesându-se tutorialul video de înregistrare. Depunerea declaraţiilor se va face şi online, prin utilizarea portalului E-guvernare.ro, respectiv a certificatelor digitale calificate. În ultimă instanţă, formularele sau declaraţiile fiscale pot fi transmise de contribuabili şi prin fax sau servicii de curierat. În ceea ce priveşte plăţile, acestea pot fi efectuate prin Internet banking şi prin Ghiseul.ro, informaţiile generale în domeniul fiscal şi IT fiind accesibile prin apelarea call-centerului, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Potrivit Oanei Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP, informaţii pot fi obţinute şi în scris, prin intermediul formularului de contact, contribuabilii înrolaţi în SPV având acces la informaţii generale în domeniile fiscal şi IT, precum şi la cele privind situaţia fiscală proprie. Contribuabilii care nu sunt înrolaţi în SPV pot obţine informaţii generale în domeniile fiscal şi IT cu ajutorul formularului de contact de pe site-ul ANAF. Contribuabilii pot avea acces la noutăţi legislative în domeniul fiscal prin accesarea Buletinului informativ fiscal disponibil în SPV, cât şi de pe pagina web a Agenţiei. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal, pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens. Nu în cele din urmă, AJFP Suceava informează contribuabilii că, în unităţile fiscale, lucrul cu publicul se desfăşoară exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: