Consiliul Medical al Spitalului Judeţean Suceava a stabilit un plan operaţional pentru revenirea la structura existentă înainte de pandemie

> Dr. Anatolii Buzdugan: Nu putem şti cu siguranţă cum va decurge situaţia epidemiologică, dar în funcţie de numărul de pacienţi internaţi se va aplica acest plan

Managerul interimar al SJU Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a anunţat, vineri, că în şedinţa Consiliului Medical s-au discutat, joi, chestiuni legate de activitatea spitalului şi un plan operaţional de revenire graduală la activitatea medicală conform structurii organizatorice existente înainte de pandemie.

El a explicat că fosta conducere militară a elaborat un plan de mărire graduală a capacităţii spitalului la numărul de pacienţi internaţi Covid, iar acum trebuie făcut un plan de revenire graduală.

„Este un plan elaborat în patru faze, ce ţine cont de numărul de pacienţi internaţi cu Covid-19. Nu putem şti cu siguranţă cum va decurge situaţia epidemiologică, dar în funcţie de numărul de pacienţi internaţi se va aplica acest plan” a spus Buzdugan.

El a arătat că, gradual, anumite servicii din spitalul nou vor fi reluate, iar în ultima fază se propune ca spitalul să trateze pacienţii Covid doar în sistem pavilionar, în spaţiile spitalului vechi.

Cardiologia intervenţională ar urma să reînceapă în etapa a treia a planului de revenire la spital non-Covid, a spus Buzdugan.

În faza a patra, premergătoare celei în care spitalul nou va deveni non-Covid, vor fi doar 100 de locuri pentru pacienţi Covid în spitalul nou.

Cu toate acestea, în prezent, în spital se face o reorganizare pentru primirea suspecţilor de Covid-19, potrivit noilor reglementări.

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a explicat că, în contextul trendului epidemiologic şi al schimbării metodologiei de abordare a cazurilor suspecte, sunt nevoiţi să realizeze un nou sector-tampon, în care sunt găzduiţi pacienţii pe care UPU îi suspectează şi care nu au confirmare.

Potrivit acestuia, aceşti pacienţi suspecţi, până se confirmă sau se infirmă suspiciunea de Covid, trebuie internaţi în sectoare dedicate special.

„Este o nouă provocare pentru noi, căreia îi vom face faţă cu brio” a spus Gavrilovici.

El a explicat că pacienţii cu forme medii şi grave trebuie să stea singuri în salon, iar asimptomaticii şi formele uşoare pot sta mai mulţi în salon, în funcţie de mărimea salonului, doi în salon de trei paturi, sau trei în salon de cinci paturi, cu păstrarea unei distanţe de 2 metri şi purtarea măştilor de protecţie.

Directorul medical Valeriu Gavrilovici a mai anunţat că se continuă trendul ascendent al întoarcerii personalului medical, respectiv peste 95% dintre medici, peste 86% dintre asistentele medicale şi peste 76% dintre infirmiere şi îngrijitoare fiind din nou la serviciu.

„Suntem, practic, în formaţie aproape integrală” a spus Gavrilovici, care a adăugat că în orice moment al anului ar putea fi acordate concedii de odihnă sau medicale, iar procentele nu ar fi foarte mult diferite. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI