Managerul SJU Suceava, Anatolii Buzdugan:

Ambulatoriul Integrat de Specialitate rămâne închis în luna mai

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat că încă nu se poate deschide Ambulatoriul Integrat de Specialitate, întrucât SJU Suceava este spital Covid.

„Fiind spital Covid, nu putem să deschidem Ambulatoriul de Specialitate, care rămâne în continuare închis. Nu sunt internări cronice. Abia când, conform scenariului patru, ne vom apropia de un normal antepandemic vom putea să luăm în considerare revenirea la toate activităţile de bază pe care le desfăşoară spitalul” a spus Gavrilovici.

El a arătat că luna aceasta şi, probabil, o mare parte din luna iunie este exclus să fie deschis ambulatoriul în condiţii de evoluţie favorabile. Gavrilovici a spus că sălile de operaţie sunt deschise pentru urgenţe.

„S-au operat şi urgenţe Covid şi urgenţe non-Covid, dar în număr redus” a declarat directorul medical. El a menţionat că cele mai multe intervenţii le fac cei de la Obstetrică, respectiv cezariene, care trebuie rezolvate.

Gavrilovici a menţionat că pe acest sector de activitate adresabilitatea a crescut încet, dar constant.

„Sunt foarte multe viitoare mămici care sunt informate că este risc de contaminare Covid şi îşi asumă acest lucru” a spus Gavrilovici.

El a mai spus că, pentru a se putea redeschide Cardiologia Intervenţională, sunt două elemente esenţiale: circuite care să permită separarea fluxurilor, arătând că încă nu este cazul, iar dacă se optează pentru intervenţii doar la pacienţii Covid, supravegherea lor postprocedurală nu poate fi asigurată, deoarece cei din ATI sunt ocupaţi cu cazurile grave de Covid.

„Este o realitate dureroasă, pe care nu ştim încă cum să o remediem” a spus directorul medical. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI