Val de dosare penale pentru persoane care ar fi prezentat adeverinţe false de angajat la puncte de control din zona carantinată

 Parchetul Judecătoriei Suceava a anunţat, miercuri, că a deschis nouă dosare penale pentru mai multe persoane care ar fi prezentat adeverinţe false de angajaţi.

Astfel, a fost deschis dosar penal in rem după ce în data de 3.05.2020, organele de poliţie din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare pe raza comunei Dumbrăveni, doi bărbaţi au prezentat pentru control adeverinţe care atestau că sunt angajaţi ai unei firme, fiind vorba despre înscrisuri care conţineau evidente elemente de suprascriere. În urma verificării veridicităţii înscrisurilor şi a calităţii de angajaţi a persoanelor oprite în trafic, s-a stabilit că acestea nu se numără printre angajaţii societăţii în cauză.

Un alt dosar penal este deschis pe numele unui bărbat după ce, în data de 2.05.2020, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Suceava – Biroul Ordine Publică au sesizat lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare în cadrul punctului fix de control DJ209 C Moara, un bărbat a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv persoana în cauză nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Alt dosar, pentru trei bărbaţi, a fost deschis după ce, în data de 27.04.2020, organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare la punctul de control DJ208A de la ieşirea din satul Luncuşoara, comuna Udeşti, trei bărbaţi au prezentat pentru control câte o adeverinţă permanentă de angajat, care conţineau menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv aceştia, nu figurau în aplicaţia REGES ca având statut de angajaţi.

Alt dosar penal este deschis pe numele unui bărbat care în data de 29.04.2020, pe când conducea un autovehicul, a fost verificat de organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală cu privire la respectarea ordonanţelor militare la punctul de control DJ208A de la ieşirea din satul Luncuşoara, comuna Udeşti, şi a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat, care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Al cincilea dosar este deschis pe numele unui şofer care în data de 27.04.2020 a fost verificat de lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava şi de lucrători din cadrul IJJ Suceava la punctul de control amplasat pe DC 59 Adâncata – Feteşti, din localitatea Adâncata. El a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv acesta nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Procurorii au deschis dosar penal şi pe numele unui bărbat care, în data de 30.04.2020, fiind verificat de organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroului Investigaţii Criminale, a prezentat pentru control o adeverinţă de angajat ce conţinea date nereale, respectiv nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Un dosar penal a fost deschis pe numele a doi bărbaţi care, în data de 4.05.2020, fiind verificaţi de lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava, lucrători din cadrul IJJ Suceava şi lucrători din cadrul MApN, pe DC 59 Adâncata – Feteşti, au prezentat pentru control adeverinţe de salariat ce conţineau menţiuni neconforme cu adevărul, cele două persoane neavând calitatea de salariaţi ai societăţii comerciale indicate în cuprinsul adeverinţelor.

Procurorii au deschis dosar unui alt şofer care, în data de 2.05.2020, fiind verificat de lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava, lucrători din cadrul IJJ Suceava şi lucrători din cadrul MApN, pe DN 29 A Adâncata – Călugăreni, a prezentat pentru control o adeverinţă de salariat ce conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv persoana în cauză nu avea calitatea de salariat al societăţii comerciale indicate în cuprinsul adeverinţei.

Al nouălea dosar penal este deschis unui alt şofer care în data de 14.04.2020, a fost verificat de lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava – Poliţia Municipiului Suceava – Biroul Rutier, pe DN 17 km 245+450m. El a prezentat pentru control o adeverinţă de salariat din care rezulta că este angajatul unei societăţi comerciale. În urma verificărilor efectuate în aplicaţia REGES privind evidenţa salariaţilor, a rezultat că nu figurează ca angajat al societăţii menţionate în cuprinsul înscrisului.

În aceste cauze, organele de cercetare penală efectuează cercetări in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals”.

Cercetările continuă în toate cauzele, în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: