Viceprimarul Lucian Harşovschi a luat atitudine faţă de prezentarea de neadevăruri despre Suceava la o televiziune naţională:

Sucevenii au respectat carantina!

> Nu suntem sălbatici, domnilor, şi nici „aglomeraţie ca la metrou” nu a fost

 Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a luat atitudine, miercuri, după prezentarea de neadevăruri despre municipiul Suceava la o televiziune naţională, precizând că va sesiza CNA dacă instituţia nu se autosesizează, aşa cum a procedat în cazul în care o televiziune naţională a fost sancţionată pentru că a prezentat deformat cartierul sucevean Iţcani.

„Încă o dată se dovedeşte că nu tot ceea ce se prezintă la tv este şi adevărat. Din dorinţa de senzaţional şi pentru audienţă, televiziunile calcă peste principiile de bază şi peste reguli de etică, prezentând oamenilor informaţii neadevărate şi imagini neconforme” a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a arătat că este trist că, în vremuri atât de apăsătoare, jurnalişti în căutare de senzaţional îşi permit să jignească Bucovina şi pe bucovineni folosind expresia „nordul sălbatic”.

„Nu, nu suntem sălbatici, domnilor! Sucevenii au respectat carantina, nu au circulat pe străzi precum în reportajul celor de la Antena 1 şi nici «aglomeraţie la metrou» nu a fost, am fi sesizat de îndată dacă ar fi fost cazul… Suntem oameni şi merităm respect!” a continuat viceprimarul.

El a subliniat că Suceava este un oraş cât se poate de normal în aceste vremuri, unde oamenii respectă măsurile impuse şi asta pentru că îşi doresc să revină la „normalitatea de altădată”.

„Nu merităm să fim arătaţi cu degetul, blamaţi şi judecaţi la televizor. De sute de ani, Bucovina este recunoscută pentru ospitalitatea şi bunătatea locuitorilor săi. Este locul unde au convieţuit şi trăiesc în tihnă şi respect mai multe naţionalităţi, locul unde se îmbină ce e mai frumos din oameni şi din natură. Am încredere că sucevenii ştiu să discearnă informaţiile primite de «foamea» pentru senzaţional a unor «jurnalişti» neprofesionişti!” a conchis Lucian Harşovschi.

El a notat că, în cazul în care cei de la CNA nu sunt atenţi, dat fiind faptul că e stare de urgenţă, „îi facem noi atenţi”, cum am mai procedat şi în trecut, cu un alt post de televiziune. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI